Annonce
Randers

Lykkeshøj Rideklub ramt af konkurs: Otte rideskoleheste skal sælges

Lykkeshøj Rideklub er blevet taget uder konkursbehandling. Carina Søndergaard, der på billedet er ved at trække heste ind fra fold, er en del af den nytiltrådte bestyrelse, som har besluttet at lade foreningen gå konkurs. Foto: Annelene Petersen
En usammenhængende drift og et skattesmæk på 180.000 kroner har fået bestyrelsen i Lykkeshøj Rideklub til at bede stedets ansatte om at indgive en konkursbegæring. Konkursen medfører, at otte rideskoleheste skal sælges.

Randers: Lykkeshøj Rideklub vil inden længe være fortid. Det står klart, efter foreningen i denne uge er blevet taget under konkursbehandling af skifteretten i Randers.

Konkursen kommer bare én måned efter konstitueringen af foreningens helt nye bestyrelse, som overtog tøjlerne fra den gamle med udgangen af marts. Herfra lyder meldingen, at man er rigtig ked af situationen, men at den udelukkende skal ses som et udtryk for rettidig omhu fra bestyrelsens side.

- Da vi efter generalforsamlingen fik kigget foreningens økonomi igennem, kunne vi se, at der lå mere, end de udgifter, der fremgik af regnskabet. Derfor har vi rådført os med Dansk Rideforbund, advokater og Randers Kommune, og til sidst var vurderingen altså, at rideklubben ikke kunne reddes. Derfor så vi os nødsaget til at lukke den, siger Lykkeshøj Rideklubs bestyrelsesformand, Sanne Færch.

Hun fortæller, at der i Lykkeshøj Rideklubs regnskaber figurerede en bankgæld på omkring 470.000 kroner. Men derudover viste der sig at være en række kreditorer, som havde penge til gode, og så fik rideklubben for nylig en skatteregning på 180.000 kroner ind ad brevsprækken.

- Den skattegæld er dét, der har gjort, at vi har måttet indse, at det ikke kan løbe rundt. Vi har ikke nogen mulighed for at betale så stor en gæld ud, når vores daglige drift samtidig ikke hænger sammen, siger Sanne Færch.

Annonce
Efter konkursen vil der stadig være heste på adressen Lykkeshøj 8, idet der fortsat tilbydes privatopstaldning. Desuden er målet at få lavet en ny rideklub under Dansk Rideforbund snarest mulig. Foto: Annelene Petersen

Staldpiger fik ingen løn

Selve konkursbegæringen blev rent teknisk indgivet af Lykkeshøj Rideklubs to fuldtids-staldmedarbejdere, som havde fået at vide, at foreningen ikke ville være i stand til at udbetale deres aprillønninger.

På samme måde har rideklubben heller ikke været i stand til at betale sin husleje for samme periode.

- Vi har det alle sammen rigtig træls med, at det er her, vi ender. Personligt har jeg i skiftende perioder været tilknyttet Lykkeshøj Rideklub siden 1993, og derfor var en konkurs bestemt ikke det, der var forventningen, da jeg og de andre trådte ind i bestyrelsen. Men med det budget, der lå for året, og det regnskab, der lå fra sidste år, kunne vi simpelthen ikke se, at det kunne lade sig gøre at redde rideklubben, siger Sanne Færch.

Vrede, forståelse og sorg

Lykkeshøj Rideklub har i det seneste år haft omkring 100 kontingentbetalende medlemmer. Af dem har 70 været elevryttere ved rideskolen, mens resten har haft deres private heste opstaldet på stedet.

Blandt klubmedlemmerne og deres familier har reaktionerne på konkursen bragt mange forskellige reaktioner med sig. Nogle har vist forståelse for den beslutning bestyrelsen har truffet. Andre er vrede over, at man efter bare en måned på posten har valgt at kaste håndklædet i ringen.

Men mest gennemtrængende er den sorg, som har ramt rideskolens elevryttere. Det skyldes, at konkursen har fået den konsekvens, at i alt otte rideskoleheste skal sælges.

- Det er klart, at specielt vores elevryttere er rigtig, rigtig kede af det. De har været enormt glade for rideskolens heste, som nu kommer til at indgå som en del af konkursboet, siger Sanne Færch.

Hestene kan købes

Derfor har Lykkeshøj Rideklub i kølvandet på konkursbegæringen gjort meget ud af at give de elevryttere og familier, der har vist interesse for det, kontaktoplysningerne på konkursboets kurator.

- Hvis enten én eller flere har lyst til at gå sammen og købe en af rideskolehestene, så kan de det. Det er også i vores interesse, for på den måde kan vi være sikre på, at hestene kommer ud og får det godt et sted, siger Sanne Færch.

De medlemmer, der har deres private heste opstaldet på Lykkeshøjvej 8, kan få lov at lade dem blive stående. Det skyldes, at stedet drives videre i privat regi, mens den konkursramte forening Lykkeshøj Rideklub lukkes ned i den kommende tid.

Først når det arbejde er overstået, vil der blive startet en ny rideklub op, som ligesom Lykkeshøj Rideklub vil komme til at høre ind under Dansk Rideforbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce