Annonce
Randers FC

Lynanalyse: En herlig duft af pokalfinale

Sportsredaktør Lars Abildgaard

Randers FC er godt på vej mod en plads i årets pokalfinale. Det må være konklusionen, efter at holdet leverede en overbevisende præstation og vandt 2-0 i den første af to pokalsemifinaler mod AGF.

Med de to udebanemål har Randers FC et fremragende udgangspunkt før returopgøret i Randers om en uge. Men nok så vigtigt var det, at det randrusianske mandskab viste sig spillemæssigt overlegne i størstedelen af det første pokalopgør mod et uhyre tamt AGF-mandskab. 

De første 20 minutter bar præg af, at såvel AGF som Randers FC har den organisatoriske del af fodboldspillet som varemærke. Det handlede om at tillade modstanderen så lidt om muligt, og det blev ikke til andet end en afslutning fra spids hold fra hjemmeholdets Bror Blume. Men Patrik Carlgren var vågen og på plads ved forreste stolpe. 

Græstæppet i Aarhus var i topform, og da Randers FC midtvejs i første halvleg tog bolden ned fra de øvre luftlag og begyndte at spille fodbold med hurtige kombinationer langs jorden, kom mulighederne. Mathias Greve og Marvin Egho af to omgange sendte varselsskud afsted frem mod pausen, men det var i anden halvleg, at Randers FC fik belønningen for det spillemæssige overtag. 

Straks efter pausen satte Frederik Lauenborg og Marvin Egho hinanden op til chancer i feltet, som dog i begge tilfælde bød på tøvende afslutninger. Men efter godt en time var der ingen tøven hos Vito Hammershøy-Mistrati, da han efter et hjørnespark bankede bolden i mål med venstrebenet. En sublim afslutning på en mulighed, som en mindre teknisk spiller nemt kunne have sparket over mål. 

Fra det øjeblik stod der Randers FC på det meste. Indskiftede Mikkel Kallesøe blev hægtet i feltet, og så fik Randers FC for anden gang dette forår et straffepark på Ceres Park. Marvin Egho tog ansvaret på sig og bankede med usvigelig sikkerhed bolden i mål.

2-0, og så handlede det ellers bare om at sørge for, at AGF ikke fik en livline i form af en reducering. Den mission lykkedes Randers FC også med, og det var faktisk tættere på yderligere scoringer på kontramuligheder til Mathias Greve og Bassala Sambou. 

Men 2-0 havde Randers FC uden at blinke solgt solgt kampen for på forhånd. Et perfekt udgangspunkt til at gøre arbejdet færdigt om en uge. 

Det dufter af den tredje pokalfinale i Randers FC's historie. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce