Annoncørbetalt indhold

Lys – en vigtig kilde til vores velbefindende

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mange tager det som en selvfølgelighed. Lyset. Men vidste du, at det rent faktisk har stor betydning for både vores trivsel og vores sundhed? Samt at det naturligvis er med til at give en vis tryghed at kunne tænde lyset, når mørket sænker sig. Lyset er med andre ord utrolig vigtigt. Og det gælder uanset om vi taler om dagslys eller kunstig belysning inde såvel som ude. Rent faktisk er lys med til at påvirke vores fysiske og mentale tilstand. Nøjagtig som det er tilfældet med både kost, motion og ikke mindst søvn.


Annonce

Lys er dokumenteret afgørende

Måske vidste du det allerede. Men det var først i 2002, at forskere kunne dokumentere lysets betydning for os mennesker. Man har dog kendt til lysets positive indvirkning i mange år forinden. Således brugte man i starten af 1900-tallet netop lys som en del af behandlingen mod blandt andet depression. I dag anvendes lysterapi stadig – om end i mindre udtalt grad. For eksempel i forbindelse med vinterdepressioner, hvor patienterne kan ordineres kunstigt lys.


Lamper som erstatning

I dag tilbringer de fleste af os op mod 90% af vores tid indendørs. Derfor burde vi tænke mindst lige så meget på at få nok lys, som at spise sundt, motionere og få søvn nok. For lyset har en vigtig betydning for vores sundhed. Ud over at sørge for at få så meget dagslys som muligt, kan lamper være en glimrende kilde til mere lys. Og dermed også til en øget sundhed på både det fysiske og det mentale plan. Her snakkes der for tiden meget om at skabe en belysning, der afspejler dagslyset.


Få lys nok – dag og nat

Men som udgangspunkt gælder det først og fremmest om at få lys. Og få lys nok. Og er det svært at komme nok ud i naturlige omgivelser, så findes der heldigvis et stort udvalg af lamper. Lamper der kan være med til at give det vigtige lys. Også selv om vi befinder os inden døre. Og der er nok at vælge imellem. Både til at hænge i loftet og på væggen. Eller stille på gulve, borde eller i vindueskarme. Lige som man selv ønsker det.


Efterlign dagslyset

Der findes lamper i alle former og farver. Størrelser og prisklasser. Hvilke du helst vil have kan afhænge både af smag, øvrig indretning og naturligvis økonomien. Vil du have det optimale ud af din indendørs belysning kan det dog være klogt at følge ekspertenes råd. Nemlig at have lys der afspejler dagslyset bedst muligt. Det vil sige et blåligt og let skarpt lys om dagen og et mere blødt og gyldent lys om aftenen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.