Annonce
Randers

Lys lampeidé med gamle vandrør gav pote: - Tager du pis på mig?

"Vi lægger megen tid og kærlighed i hver enkelt lampe, der er unik på sin egen måde. Køber du lampen, køber du også noget af os," forklarer Lisbeth Mikkelsen (til højre), der sammen med Cecilie Grace har startet en lampevirksomhed op. Foto: Annelene Petersen

Lisbeth Mikkelsen opfandt en lampe af gamle vandrør, da hun manglede lys over spisebordet. Nu er den grundstenen i hende og studiekammeraten Cecilie Graces hastigt voksende virksomhed.

"Moar! Hvad står der på bordet?".

Det spørgsmål til aftensmaden blev startskuddet på et iværksætter-eventyr, som Lisbeth Grove Mikkelsen fra Randers ikke havde forestillet sig. Hun var netop flyttet og havde ikke råd til de lamper, hun drømte om. Men hun kunne huske fra et boligprogram, at man kan lave alt med vandrør. Og en-to-tre, så var der en lampe lavet af gamle vandrør.

- Jeg vil gerne have noget, ingen andre har, og det fik jeg ved at lave det selv. Men at den lampe skulle være starten på mit liv som iværksætter, havde jeg ikke gættet på, smiler Lisbeth Grove Mikkelsen, der til daglig studerer iværksætteri og innovation i Aarhus.

Uddannelsen til serviceøkonom

Toårig videregående uddannelse i Randers

Har tre specialeretninger: Events, Restaurant/Hotel Management eller Turisme/Oplevelser

Fagene er for eksempel oplevelsesdesign, forretningsudvikling, samarbejdsrelationer og rekruttering

Tredje semester foregår som praktik

Praksisorienteret undervisning og projekter

Næste studiestart er til september

Iværksætter i maven

Den 31-årige randrusianer blev i sommer færdig med den videregående uddannelse til serviceøkonom på Erhvervsakademi Dania, og det var her, hun mødte sin businesspartner Cecilie Grace.

- Vi har altid vidst, at vi ville starte noget op sammen, fordi vi er hinandens modsætninger og arbejder rigtig godt sammen, fortæller Lisbeth Mikkelsen.

Et studieprojekt blev startskuddet på lampe-eventyret. I løbet af seks dage skulle hun og nogle medstuderende få 500 kroner til at vokse ved at starte som selvstændig. Og her kom hun i tanke om sin lampe. Hurtigt fik de studerende produceret fem lamper, som blev sat til salg på Facebook. Efter blot to dage havde de solgt 10. Efterspørgslen var enorm.

Det stak helt af, da et hotel i Aarhus ringede hende op. De ville gerne bestille 75 lamper i forbindelse med en større renovering.

- Jeg tænkte bare 'Tager du pis på mig? Er det en telefonjoke'? Men nej, det var det ikke, smiler Lisbeth Mikkelsen.

Annonce

Lavet med kærlighed

Lamperne er håndlavede og bliver lige nu produceret i Lisbeth Mikkelsens køkken i hendes rækkehus i Randers. Her ligger rør, tang, pærer og møtrikker ud over hele bordet, der er dækket af et uldtæppe.

- Det kostede nogle oliepletter på væg, bord og stole, før vi fik lært, at det grisser at lave lamper af vandrør, fortæller Cecilie Grace og tager tangen for at få bunden skruet helt på en lampe, hun er ved at sætte sammen.

Annonce

Netværk, netværk, netværk

Da Lisbeth Mikkelsen og Cecilie Grace startede på studiet til serviceøkonom, fik de at vide, at de skulle gå op i én ting: netværk.

- Det gav ikke mening dengang, men det kom det til i løbet af studiet og især nu. Netværk er nok det vigtigste ord, vi har lært på studiet. Havde vi ikke det netværk, som vi har, var vi ikke nået så langt, som vi er i dag, siger Lisbeth Mikkelsen.

Men netværk er ikke det eneste, de to dimittender bruger fra deres studietid på Erhvervsakademi Dania.

- Alt, hvad vi har rørt ved på serviceøkonom-uddannelsen, har vi brugt i virksomheden, og vi får stadig hjælp af underviserne og sidder indimellem på campus i Paderup og arbejder, forklarer hun.

Annonce

Flere bukser i butikken

Når dagen på uddannelsen i iværksætteri er slut, sidder Lisbeth Mikkelsen og Cecille Grace og laver lamper. Men selvom ordrebogen er fuld, fokuserer de to serviceøkonomer ikke kun på at lave lamper. De udvikler også på forretningen, der har fået navnet Wallpipe.

- Vi har to lamper nu, men det kan vi ikke leve af alene. Det er ligesom at have en tøjbutik med to par bukser. Derfor skal vi videre med flere produkter, hvor vi vil lave produkter ud af ting, som allerede er på markedet, så man kommer til at bruge dem på en ny måde, siger Lisbeth Mikkelsen og løfter sløret for nogle af forretningsplanerne for Randers-virksomheden.

- Vi tænker stort fra starten med salg i blandt andet Norge, Sverige og Tyskland. Det er vi nødt til for ikke at blive ædt op af kopier. Vores mål er at blive forhandlet i 20-30 butikker i 2020. Men vi tror på det. Sådan som familie, venner og folk i Randers generelt har bakket op, er det her starten på noget stort, smiler hun.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce