Annonce
Østjylland

Lyspunkt i presset coronakrise: Aarhus Airport fyrer færre end forventet

Aarhus Airport ender med at nedlægge fire fuldtidsstillinger mindre end forventet. Nedskæringerne sker på grund af coronakrisen. Foto: Henning Bagger
Aarhus Airport nedlægger færre stillinger end forventet. Således begrænser lufthavnen antallet af afskedigede medarbejdere til 16.
Annonce

AARHUS: Det ser lysere ud end umiddelbart antaget hos Aarhus Airport.

Der var lagt op til 23 nedlagte fuldtidsstillinger, da Aarhus Airport 15. juni meldte om nedskæringer på grund fratrædelse fra lønkompensationsordningen.

Det tal er nu bragt ned til 19 fuldtidstillinger, hvor medarbejderantallet reduceres med 26 personer. Heraf er der indgået aftale med 10 medarbejdere om at stoppe frivilligt. Derfor er 16 medarbejdere i dag blevet afskediget.

- Det er et lyspunkt, at vi har formået at bringe antallet af berørte medarbejdere væsentligt ned takket være et godt forhandlingsforløb med HK, 3F og VSL. Det ændrer dog ikke ved, at det er en trist dag i lufthavnen, og det berører alle dybt, at vi må sige farvel til 26 gode og dygtige medarbejdere. Det er et trist resultat af krisen, og vi håber, at den luftfartspakke, som regeringen vedtog i sidste uge, vil resultere i, at flytrafikken snart vil komme godt i gang igen, siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Airport.


Luftfartbranchen er tvunget helt i knæ, og det vil tage en rum tid at komme tilbage på 2019-niveau. Vi holder nu et skarpt fokus på få flyselskaberne i gang med at flyve de planlagte ruter igen, samtidig med at vi opprioriter indsatsen inden for ruteudvikling, så vi kan genvinde det terræn, vi har tabt i første halvår af 2020

Peer H. Kristensen


HK har siddet ved forhandlingsbordet på vegne af passagerservice-medarbejderne. De har igennem de sidste fjorten dage forhandlet aftalen på plads. Her har det været muligt at nedbringe antallet af afskedigelser ved at sende medarbejdere på efteruddannelse blandt andet.

- Vi er glade for det konstruktive samarbejde med Aarhus Airport om at efteruddanne medarbejdere, for jo flere, der kan få en uddannelse i stedet for en fyreseddel, jo bedre. Vi vil gerne opfordre alle til proaktivt at sætte sig ind i efteruddannelse for på den måde at fremtidssikre sig selv på arbejdsmarkedet, siger formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen.

Annonce

Luftfartsbranchen i knæ

Alt er dog ikke fryd og gammen på trods af nyheden om færre afskedigelser. Luftfartsbranchen har haft et hårdt år i 2020.

I gennemsnit gik over 45.000 passagerer gennem Aarhus Airport om måneden i 2019. Det tal forventes af ligge under 20.000 i 2020. I april og maj måned har lufthavnen været midlertidigt lukket, men den 2. juni genåbnede indenrigsruten til København. Siden er der langsomt kommet luft under vingerne på flere ruter, så passagerer nu kan flyve til Bornholm, Oslo og London direkte fra Aarhus.

- Luftfartbranchen er tvunget helt i knæ, og det vil tage en rum tid at komme tilbage på 2019-niveau. Vi holder nu et skarpt fokus på få flyselskaberne i gang med at flyve de planlagte ruter igen, samtidig med at vi opprioriter indsatsen inden for ruteudvikling, så vi kan genvinde det terræn, vi har tabt i første halvår af 2020, afslutter Peer H. Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce