Annonce
Randers

Lyssky aktiviteter: Erhvervsmand tiltalt for hvidvask af op mod 70 millioner kroner

Det var på en adresse her på Pilevej Bjerringbro, at en nu 39-årig erhvervsmand begik svindel og hvidvask for mange millioner kroner. Foto: Christine Krüger Hansen
Lyssky aktiviteter i Bjerringbro ender nu med retssag mod 39-årig erhvervsmand fra Tjele-området.

Bjerringbro: Restaurantskib i Aalborg, erhvervslokaler i Bjerringbro, legeland i Randers og renovering af ejendomme i blandt andet Tjele-området. Listen af en nu 39-årige mands aktiviteter er lang, og fælles for det hele er tilsyneladende, at det er lykkedes ham og måske forretningspartnere at svindle så meget, at han nu er tiltalt for hvidvask af op mod 70 millioner kroner.

Ifølge avisens oplysninger drev han også flere holdingselskaber, blandt andet i Tjele, hvor han opkøbte ejendomme og renoverede dem. Et samarbejde med nogle ukrainere hører også til erhvervsmandens aktiviteter.

Pilevej

I en periode ejede han en erhvervsbygning på Pilevej i Bjerringbro og lejede lokaler ud til forskellige firmaer. Ifølge Midtjyllands Avis' oplysninger drev han fra december 2017 til september 2018 selv et firma på adressen, og her er han tiltalt for hvidvask af 55 millioner kroner.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International kriminaliet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet, som har efterforsket sagen.

Ifølge avisens oplysninger importerede han i en periode sammen med andre forretningsfolk varer fra Østen. Allerede der fik politiet øje på ham, for da en fragtmand i slutningen af 2019 kom med et læs varer, var politiet mødt talstærkt op på en adresse på Pilevej, og fragtmanden fik bud på at køre igen.

Annonce

Konfiskation

Tilsyneladende var den 39-årige altid i gang med forretninger men uden at have det store overblik.

- Det virkede som om, at han smed en masse bolde op i luften, og så holdt han sig for ørerne, fordi han vidste, at han ikke kunne gribe dem, siger en kilde.

Det virkede som om at han smed en masse bolde op i luften, og så holdt han sig for ørerne, fordi han vidste, at han ikke kunne gribe dem.

Anonym kilde.

Ifølge Jyllands-Posten blev pengene fra hvidvasken i Bjerringbro sendt til en konto i Spar Nord og derfra videre til danske og udenlandske virksomheder for at skjule, hvor pengene kom fra. Ifølge anklageskriftet nedlægger anklagemyndigheden påstand om at konfiskere et samlet beløb på mere end 2,8 millioner kroner fra den tiltaltes virksomheder.

I anklageskriftet betegnes sagen som »hvidvask af særlig grov beskaffenhed og til dels forsøg herpå. Sagen behandles ved Retten i Randers, men der er endnu ikke fastsat nogen dato for sagen.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Debat: Vigtig rapport fra Klimarådet, og vi er i gang

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Annonce