Annonce
Randers

Lystfiskere vil meldes ind i sportsfiskerforeninger

Peter Fosgerau oplever stor interesse for at blive medlem af Langå Sportsfiskerforening, hvor der er venteliste lige nu. Foto: JAnnelene Petersen. Foto: Annelene Petersen
Både i Randers og Langå oplever sportsfiskerforeninger en øget interesse for medlemskab. Folk søger friluftsaktiviteter, og her hitter lystfiskeri, lyder det.
Annonce

Langå: "Træk en gammel sweater på, og lad bare skægget stå. Det' en go' ide at starte på en frisk. Sæt madding på krogen og tag med ud og fisk". Sådan lyder en gammel sang, og den er højaktuel som aldrig før. For i denne coronakrisetid har rigtig mange nye fiskere og også garvede fiskere for alvor fået smag for at lufte stang og krog, for at få frisk luft og motion. Og som bonus på en dejlig naturoplevelse måske endda en fisk med hjem til aftensmaden.

Hos sportsfiskerklubber oplever man en øget interesse. Randers Sportsfisker Klub har dog kun optag af nye medlemmer en gang om året, men formanden Jan Hyllested har bemærket, at der er flere interesserede, der henvender sig.

- Alene i denne uge, var der to, der ville være medlem. Der har i forvejen, før coronavirussen, været en øget interesse for at blive medlem, så man kunne fange krebs med ruse og ikke kun med fangstbrik. Og nu er der endnu flere der henvender sig, siger han.

Randers Sportsfisker Klub er grundlagt 5. marts 1951 og har cirka 175 medlemmer.

I Langå Sportsfiskerforening er der venteliste på 21 personer, som håber at komme ind, når der en gang årligt, ved juletid, åbnes for nye medlemmer.

- Der er generelt større opmærksomhed på friluftsinteresser i denne tid, oplever vi. Men man må have lidt tålmodighed. Jeg må sige, at jeg, når jeg har fri fra arbejde, har nogle travle dage på "det grønne kontor" med at besvare spørgsmål fra lystfiskere, siger formanden for Langå Sportsfiskerforening, Peter Fosgerau.

Langå sportsfiskerforening blev etableret i 1936 og der er i dag 716 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce