Annoncørbetalt indhold

Måder at beskytte dit barn mod risici på internettet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Forældre har typisk en vis grad af kontrol over deres børns onlineaktiviteter. Det skyldes, at internettet indeholder onde og skadelige mennesker, der bruger det til dårlige gerninger, selvom det også er en stor kilde til positiv information.

I kølvandet på COVID-19-pandemien lægger man stor vægt på social afstand og brugen af internettet. Det betyder, at dit barn måske også bruger meget mere tid på nettet. Børn går på internettet af forskellige årsager som bl.a. uddannelse, onlinespil, sjove videoer osv.

Annonce

Imidlertid er ikke alle aktiviteter på internettet, som er egnede til børn. Der er flere fælder online, som disse unge kan blive offer for. Nedenfor diskuteres nogle af disse risici.


De mest fremtrædende internettrusler mod børn


Cybermobning

Cybermobning er en form for mobning, som er målrettet mod børn online. Det kan begås gennem onlineplatforme, tekstbeskeder og sociale medier. Internetmobbere er normalt i samme aldersgruppe som deres ofre.

De, som udfører cybermobning, opretter normalt sårende opslag online mod deres mål, sender stødende beskeder eller deler ydmygende billeder af offeret.


Farlige mennesker på nettet

Farlige mennesker eller andre udnyttere online, som bl.a. pædofile, er ældre mennesker, der forsøger at etablere relationer med børn online. De har mange gange falske profiler, hvor de udgiver sig for at være børn, og prøver til tider at mødes med børn offline.

De går målrettet efter hjemmesider og apps, der bruges meget af børn. De kan også bruge spilplatforme online, der bruges af børn. I ekstreme tilfælde kan barnet blive bedraget til at klikke på et link, der viser hans eller hendes IP-adresse. Det afslører den personlige information og placering af den unge.


Metoder, du kan bruge, til at beskytte dit barn


Lær dem, hvordan man svarer på cybermobning

Først skal du bede dit barn om at fortælle dig om alle former for cybermobning online. Børn fortæller det mange gange ikke til deres forældre på grund af skam eller frygt for begrænset tid på deres enheder.


For det andet skal du lære dit barn, hvordan man håndterer cybermobbere. Du kan fortælle dit barn, at de skal ignorere folk, som mobber på internettet. Nogle gange har mobbere nemlig bare lyst til at gå efter nogen og miste interessen, hvis de ikke får svar. Du kan fortælle dit barn, at de også sagtens kan blokere sådanne brugere.


Dit barn bør også vide, at de skal fortælle dig det, hvis mobberen bliver ved. På denne måde kan du tale med mobberens forældre eller lærere.


Brug en VPN på dine enheder

Virtuelle private netværk krypterer information fra og til et netværk eller en enhed. Enkelt sagt sikrer værktøjet dine data, dit privatliv og din identitet online ved at skjule din IP-adresse. Sådan kan ondsindede mennesker online ikke finde dit barns fysiske placering.


Du kan downloade en VPN på dit barns enhed eller forbinde til en hjemmerouter for at beskytte alle enheder, der er forbundet til netværket.


Tal med dine børn om ondsindede mennesker online

Du er nødt til at informere dit barn om, at ikke alle mennesker på internettet er dem, de påstår, at de er. Nogle mentalt forstyrrede ældre kan lade som om, at de er yngre børn.


Bed dit barn om aldrig at tale om personlige problemer med fremmede online. Forklar dem også, at mange af disse mennesker ofte prøver at finde deres ofre i chatrum eller via gaming. Børn bør aldrig dele billeder af sig selv med folk online, selvom de synes, at det er sjovt at chatte med dem.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.