Annonce
Sport

Målrettet BMX-talent blev festens midtpunkt: - Surrealistisk at vinde Årets Sportsnavn

17-årige Malene Kejlstrup vandt både Årets Sportsnavn og Årets Talent, da den årlige sportsfest i Randes fredag løb af stablen. Præmiepengene, som i alt løb op i 25.000 kroner, skal bruges på at blive endnu bedre, så talentet kan opnå sine ambitiøse mål for sæsonen 2020. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
17-årige Malene Kejlstrup blev fredag aften hædret for et flot 2019 på BMX-cyklen, da hun til Randers Sportsfest modtog to priser - herunder den prestigefyldte titel som Årets Sportsnavn. Udnævnelsen kom bag på BMX-talentet, som i 2020 har sat sig endnu større mål for karrieren.

Randers: - Jeg er godt nok heldig, lød den umiddelbare reaktion fra Malene Kejlstrup, da Randers Amtsavis fangede hende efter fredagens sportsfejring i Arena Randers.

Og det var helt forståeligt, at den 17-årige BMX-rytter følte, at lykkens gudinde tilsmilede hende på en aften, hvor hun var en af de absolutte hovedpersoner.

Ikke nok med, at hun var en del af underholdningen, hvor hun konkurrerede mod tre andre randrusianske talenter i forskellige discipliner, vandt hun også to af aftenens priser.

Først blev hun kaldt på scenen for at lade sig hylde som Årets Talent, men aftenen kulminerede for alvor, da BMX-rytteren i et stærkt felt bestående af cykelrytter Mads Würtz Schmidt, motocrosskører Line Dam og sprinter Louise Østergaard blev udnævnt til Årets Sportsnavn 2019.

- Jeg håbede at vinde Årets Talent, og så var det bare kæmpestort at være nomineret til Årets Sportsnavn. De andre nominerede har vist et helt vildt højt niveau, så jeg tænkte, at de lå over mig. Jeg er jo heller ikke så gammel, så det er helt surrealistisk, at vinde prisen, sagde Malene Kejlstrup, mens hun storsmilende tog imod lykønskninger fra højre og venstre.

Prisvindere til Årets Sportsfest 2019

Årets Sportsnavn: Malene Kejlstrup Sørensen, Randers BMX

Årets leder: Lene Skipper, Vorup FB Gymnastik

Initiativprisen: Harridslev Rideklub for Youth Team

Rejselegatet: Jim Jeppesen, Helsted Fremad IF

Klubpokalen: Randers Freja Atletik og Motion

Ungdomspokalen: Oliver Shadwell, Randers Freja Atletik og Motion

Talentprisen: Malene Kejlstrup Sørensen, Randers BMX

Talentudviklingsprisen: Claus Stenum, Randers FC

Wall of Fame: Claus Jørgensen, kapgang, VM-, EM- og OL-deltager.

Annonce

Vil være den bedste

2019 har da også været et år med masser af succes for den talentfulde BMX'er.

For sjette gang i træk vandt hun guld i ungdoms-DM, mens hun også stod øverst på skamlen ved nordiske mesterskaber for juniorer. Derudover gjorde Malene Kejlstrup sig bemærket internationalt ved at vinde tre juniorafdelinger af European Cup og køre en samlet andenplads hjem.

Præstationer, der fik Danmarks Cykle Union (DCU) til at kåre hende som Årets Talent, som den første BMX-rytter nogensinde.

- Det var virkelig stort at få prisen fra DCU, men jeg har også kørt nogle rigtig gode internationale løb. det er mit første år som junior, så jeg har været en af de mindste. Det har også gjort mine resultater endnu større for mig.

- Resultaterne og priserne i aften (fredag, red.) skal bare bruges som motivation til at blive ved med at træne for virkelig at blive den bedste. For det vil jeg gerne være en dag, siger Malene Kejlstrup.

Annonce

Podiepladser til EM og VM

Til trods for succesen det seneste år var der også bump på vejen. Mentale svipsere og medfølgende kørefejl betød, at det hverken blev til en finaleplads til EM eller VM. Det skal der laves om på i 2020.

- Målet er at komme på podiet til både EM og VM og så ellers bare køre en god sæson. Det er mit sidste år som junior, så det er nu, jeg virkelig skal brillere. Jeg skal vise, at jeg er en af de bedste og virkelig få lagt pres på de andre, siger Malene Kejlstrup, som i den henseende glæder sig over fredagens præmiepenge på 25.000 kroner.

Det er nemlig dyrt at være BMX-rytter, da de største løb bliver kørt over hele verden, mens træningslejre i udlandet også koster knaster.

- Jeg starter min sæson i slutningen af marts og er allerede gået 100 procent i gang med træningen. I starten af marts skal jeg til USA og træne, og så tager jeg også til England for at træne mest muligt med de bedste for at optimere mig selv til sæsonen, siger Malene Kejlstrup.

Årets Sportsnavn, som Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite står bag, har været uddelt siden 1958.

Malene Kejlstrup blev i 2019 kåret til Årets Talent af Danmarks Cykle Union, som den første BMX-rytter nogensinde. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce