Annonce
Sport

Målvogter nærmer sig comeback efter hjernerystelse: Det er meget dag-til-dag

Mathilde Juncker er stille og roligt begyndt at træne med igen efter den hjernerystelse, der holdt hende ude af de seneste tre kampe, er ved at aftage. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Mathilde Juncker har siddet ude de seneste tre kampe på grund af en mindre hjernerystelse, men målvogteren er begyndt at træne lidt med, og symptomerne er på retur. Der bliver ikke taget nogen chancer, men hun kan muligvis være tilbage på bænken mod TTH Holstebro.

Randers: I Mathilde Juncker og Martina Thörn har Randers HK denne sæson haft en af ligaens bedre målvogterduoer, da de begge sniger sig ind i top 10 med redningsprocenter på henholdsvis 35 og 36 procent.

De seneste tre kampe har Martina Thörn dog klaret skærene alene, da Mathilde Juncker har døjet med en mindre hjernerystelse efter at være blevet ramt af en bold i tindingen til træning for nogle uger siden.

- Jeg trænede egentlig videre i et par dage, men det blev værre og værre. Jeg var helt smadret og sov tre timer efter træningerne, mens der også var en trykkende fornemmelse i hovedet konstant, forklarer Mathilde Juncker, der heldigvis ikke har været så hårdt ramt, at hun skulle ligge i ro i et mørkt rum, som man ellers har hørt om ved andre hjernerystelser.

I stedet blev målvogteren hurtigt pillet ud af den vante trænings- og kampmølle, så hun gradvist har kunnet arbejde sig tilbage de seneste uger.

- Det handler om at vænne hovedet til at blive presset i det omfang, som det nu kan klare. Der er hele tiden blevet bygget lidt på, og jeg kan også mærke, at det er gået fremad. Jeg har det i hvert fald markant bedre og træner også mere med nu, siger Mathilde Juncker.

TTH Holstebro - Randers HK

Tidspunkt: Lørdag klokken 15.45 i Gråkjær Arena Holstebro

Trupnyt: Anne Sofie Hjort er fortsat på skånekost på grund af knæproblemer, mens Mathilde Juncker har fået det meget bedre efter sin hjernerystelse, men målvogteren er med al sandsynlighed stadig ikke klar til at spille kamp. Det giver problemer på målmandsposten, da Martina Thörn lå syg fredag. Hvis svenskeren ikke får det bedre, bliver det U18-spilleren Anne Larsen, der skal stå på mål.

Dommerpar: Mads Hermann og Jesper Madsen

Dag-til-dag

Indtil videre er det mest blevet til fysisk træning og et par deltagelser i målmandsopvarmingen til træning, så et comeback i målet mod TTH Holstebro lørdag eftermiddag er en kende for optimistisk. En bænkplads er til gengæld knap så urealistisk.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, ved jeg faktisk ikke, hvornår jeg er klar til kamp igen. Det er meget dag-til-dag, men jeg håber og tror på, at jeg snart kan spille igen. Jeg har det i hvert fald markant bedre.

- Det er muligt, at jeg er med på bænken mod TTH Holstebro, men højst sandsynligt kommer jeg ikke til at spille. Om det så bliver på torsdag mod Nykøbing Falster i stedet, er svært at sige, lyder det fra Mathilde Juncker.

Der skal heller ikke risikeres noget som helst, når det gælder hovedskader. Det kender de alt til i Randers HK, hvor Maria Fisker og Martina Thörn de senere år har haft lange pauser forårsaget af hjernerystelser.

- Jeg har selvfølgelig snakket med Martina, som har givet mig råd til, hvordan og hvorledes hun ville håndtere situationen. For det gør da noget, at der er andre på holdet, der har været igennem det samme - bare værre. Jeg stopper da lige op og tænker, at jeg ikke for alt i verden skal spille, hvis jeg kan mærke, at jeg ikke er fuldstændig klar i hovedet. Sådan har fysioterapeuterne og trænerstaben det også, siger Mathilde Juncker.

Annonce

Ikke et problem

Hovedskader er et tilbagevendende problem for målvogtere, og Mathilde Juncker er ingen undtagelse. I SK Aarhus-tiden sad hun også ude med en hjernerystelse, mens det i Randers HK er blevet til flere kortere pauser på grund af nakkeproblemer og mindre hovedskader.

Det er nu engang en del af jobbeskrivelsen som målmand, og den nuværende skade skræmmer heller ikke Randers HK-spilleren.

- Hvis jeg skulle stille mig ind i målet lige nu, ville det ikke være særligt rart, fordi jeg ville kunne mærke, at der måske var en risiko, når jeg nu ikke er helt frisk i hovedet. Men så snart jeg kan mærke, at hovedet har det helt fint, er det ikke et problem. Jeg ved, at man som målmand jævnligt får bolde i hovedet, og langt de fleste gange sker der ingenting, siger Mathilde Juncker.

Annonce

Fortsætte med farten

Det har været op og ned for Randers HK i Mathilde Junckers fravær, hvor det er blevet til to sejre på hjemmebane mod Skanderborg og Silkeborg-Voel samt et nederlag på udebane til bundproppen Ringkøbing.

Målvogteren selv var på tribunen til kampene i Arena Randers og Ulvehøjhallen, og de kampe giver tro på tingene inden lørdagens møde med THH Holstebro. Om hun selv er med eller ej.

- Spillemæssigt har vi rykket os det sidste stykke tid, og vi skal tage noget af den fart, som vi spillede med mod Skanderborg og Silkeborg-Voel, med til Holstebro. Vi har også haft stor succes med vores meget kompakte forsvar, hvor vi fik afslutningerne ud til deres fløje. Det skal vi forsøge at gøre igen. Og så skal vi gå all in på at få den udesejr, vi længes efter, siger Mathilde Juncker med henvisning til, at Randers HK ikke har vundet på udebane siden sejren over Viborg i september:

- Det er sgu irriterende, at det kan være et problem. Det skal det ikke være, så nu skal vi vise, at vi også godt kan spille håndbold på udebane.

Kampen bliver spillet i Gråkjær Arena Holstebro klokken 15.45 lørdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce