Annonce
Randers

Måske hjælp på vej til barmarksværker

Varmeværket i Gassum er blandt de 30 hårdest ramte i landet når det gælder høje varmepriser. Det vil et regeringsudspil hjælpe på.

Regeringspartierne er kommet med et udspil til ny energiplan, Vores Energi, og her er cirka 30 barmarksværker udpeget til at skulle gennemgå en håndholdt gennemgang, for at løse problemerne med meget høje regninger til forbrugerne, oplyser Socialdemokraternes energiordfører, Pernille Rosenkranz-Theil.Blandt disse værker er Mellerup og Gassum-Hvidsten.

»Vi mener, at en række af de andre værker vil lade sig inspirere af de løsninger, som laves for de tredive hårdest ramte. Der er en række andre værker som i øvrigt skubber et låneproblem foran sig, så det er ikke sikkert at vi løser alt med denne plan, men vi følger det tæt, og hvis ikke det løser sig, tager vi det op igen. Vi helmer ikke før priserne har nået et acceptabelt leje for alle kunder«.

De radikales energiordfører, Rasmus Helveg Petersen, fastslår, at det er den tredje hjælpepakke for barmarksværker, som Folketinget i givet fald vedtager, Og vi er ikke nødvendigvis i mål«, siger han med henvisning til, at der er massive problemer på området.

Annonce

Når barmarksværkerne er låst fast på at aftage naturgas, hænger det sammen med, at de enorme udgifter til anlæg i Nordsøen skal betales.

»Værkerne har aftagepligt. Det er jo lidt på samme måde, som at det koster noget at køre over Storebæltsbroen«, siger Rasmus Helveg Petersen.

Inden sommerferien vil politikerne i Randers have truffet beslutning om, hvorvidt forbrugere i barmarksværkers forsyningsområde kan pålægges forblivelses- og/eller tilslutningspligt.Det forventer formanden for udvalget for miljø og teknik, Kasper Fuhr Christensen (SF). Det er mere end et år siden, politikerne første gang drøftede dette, og barmarksværkerne venter utålmodigt på en beslutning, der kan blive afgørende for fremtiden.

Læs meget mere i Randers Amtsavis torsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce