Annonce
Kultur

Måske vil du snart kunne hænge ud med vennerne på kunstværket, som skal forbinde Thors Bakke med Østervold

Erik A. Frandsen har lavet skitsen til kunstværket, som skal forbinde Thors Bakke med Østervold. Her er han fotograferet, da han i september 2018 præsenterede sin vision i byrådssalen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Politikerne i økonomiudvalget skal mandag drøfte, om der skal afsættes 2,5 millioner kommunale kroner til finansiering af den anerkendte kunstner Erik A. Frandsens bud på et kunstværk, som også kan fungere som trappe og dermed bindeled mellem midtbyen og Thors Bakke.

Randers: Thorstrappen - kunstværket, der på én gang skal forskønne og berige Randers by, udgøre transportvej og visuelt bindeled mellem den eksisterende midtby og Thors Bakke samt være opholdssted og udsigtspunkt for såvel byens borgere som dens gæster - ser ud til at være tæt på at kunne realiseres.

Kunstneren bag værket er den internationalt anerkendte Erik A. Frandsen, som stammer fra Randers. Han har foreløbig lavet en skitse, der viser trappen bestående af en række ringformede trappeelementer, som forskudt fra hinanden snor sig op af skråningen fra toppen af Østervold til Thors Bakke.

Så snart finansieringen er på plads vil han gå i gang med at udfærdige den færdige tegning, og borgmester Torben Hansen (S) tror så meget på, at det vil lykkes at finde pengene, at han på spørgsmålet om, hvornår trappen kan indvies, uden tøven svarer: I 2022.

Annonce

Med andre ord bliver det næppe borgmesteren, der trækker i en eventuel økonomisk nødbremse, når økonomiudvalget mandag skal drøfte, om kommunen skal bidrage med de to og en halv millioner kroner, der mangler for, at projektet kan realiseres, samt hvorfra pengene i givet fald skal hentes.

Nedskaleret

Projektet blev første gang præsenteret for knap tre år siden og var dengang mere omfangsrigt - såvel økonomisk som fysisk - end den aktuelle projektskitse. Men grundideen med de forskudte cirkler er der ikke ændret ved.

Så snart, der er garanti for et budget på fem millioner kroner, bliver der givet grønt lys for færdiggørelsen af kunstværket. Finansieringen bliver delt mellem det lokale erhvervsliv og kommunen. Fra erhvervslivet er der allerede givet tilsagn om mere end en million kroner, og Søren Fischer, Randers Tandhjulsfabrik, der er en af folkene bag indsamlingen, forventer at runde de to millioner i løbet af sommeren.


Jeg håber meget og tror også på, at vi kan finde frem til en løsning for økonomien. For det er et fantastisk projekt, som vil give et løft til hele byen. Trappen vil binde Østervold og Thors Bakke smukt sammen, vi vil få noget spændende at kigge på og et oplagt sted at "hænge ud".

Torben Hansen, borgmester (S)


- Det er et godt projekt, som helt sikkert vil blive realiseret. Der er tale om et kunstværk, som hele byen kan være stolt af,  og som på smukkeste vis vil binde to bydele sammen, siger Søren Fischer.

Han fortæller videre, at han netop er kommet hjem fra et besøg hos en kommende sponsor, som var helt med på at skyde penge i værket, men blot skulle regne lidt på hvor mange.

Endvidere har sundhed-, kultur og omsorgsforvaltningen afsat en halv million kroner til projektet, hvorfor der altså mangler to og en halv million.

Annonce

Optimistisk borgmester

- Jeg håber meget og tror også på, at vi kan finde frem til en løsning for økonomien. For det er et fantastisk projekt, som vil give et løft til hele byen. Trappen vil binde Østervold og Thors Bakke smukt sammen, vi vil få noget spændende at kigge på og et oplagt sted at "hænge ud", siger Torben Hansen og tilføjer:

- Og så tror jeg, det vil kunne bidrage til mere liv på Østervold i det hele taget, hvilket bestemt heller ikke vil være til skade, siger Torben Hansen.

Tegningen her er langt fra endelig, men den giver et fingerpeg om, hvordan den kommende kunsttrappe vil se ud. Visualisering: Erik A. Frandsen

Og efter alt at dømme har borgmesteren grund til en vis optimisme. I hvert fald er hans modkandidat til borgmesterposten, Christian Brøns (V), også positiv overfor at finde pengene til trappen, og da socialdemokraterne og Venstre tilsammen sidder på syv af økonomiudvalgets ni pladser, burde chancerne for at blive enige om en løsning alt andet lige være gode.

De to øvrige medlemmer af udvalget er DF's Frank Nørgaard og Bjarne Overmark fra Beboerlisten. Ingen af de to har endnu haft tid til at sætte sig ind i projektet, hvorfor de heller ikke har taget stilling i sagen.

Forvaltningen foreslår, at de to og en halv million kroner kan tages fra pulje på i alt 12 millioner kroner, der i budget 2021-2022 er afsat til at realisere midtbystrategien.

Om det er løsningen, tør borgmesteren ikke sige, men han føler sig som nævnt overbevist om, at man nok skal finde en måde at finansiere kunsttrappen på.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce