Annonce
Randers

Mægler vil have unge til at få øjnene op for Randers: 40 minutter fra Aarhus til en tredjedel af prisen

Hvorfor vælger ikke flere studerende i Aarhus at flytte til Randers? Det undrer ejendomsmægler Peder Jakobsen fra Randers sig over, for der er mange penge at spare. Arkivfoto
Flere studerende er i år blevet optaget på en videregående uddannelse. Det giver pres på boligmarkedet, da flere studerende skal finde et sted at bo. Lokal mægler undrer sig over, at de ikke vælger Randers.
Annonce

RANDERS: Efter regeringen og alle Folketingets partier besluttede at afsætte penge til oprettelsen af 5000 nye studiepladser, er der optaget flere nye studerende på videregående uddannelser over hele landet. Det er også tilfældet i studiebyen Aarhus, hvor man på Aarhus Universitet har modtaget rekordmange første prioriteringsansøgninger i år, kun overgået af Københavns Universitet, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Tendensen er den samme på flere andre uddannelsesinstitutioner i Aarhus, hvor antallet af ansøgere også har været højere end tidligere år.

Det betyder, at der er rift om studieboligerne i Aarhus, men med en kvadratmeterpris for en ejerlejlighed på 33.613 kroner er det de færrest studerende, der har råd til at købe bolig i smilets by. Til sammenligning er kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed i den kronjyske hovedstad Randers helt nede på 10.559 kroner.

Om den store prisforskel i de to byer kan indehaver af Home i Randers Peder Jakobsen ikke lade være med at grine. Han undrer sig over, at der ikke er flere studerende, der får øjnene op for Randes og vælger at bosætte sig i byen.

- Når jeg ser på hovedparten af dem, der køber lejlighed i Randers, så er det folk, der flytter internt i kommunen. Men jeg forstår det ikke, for der er så meget godt i Randers, både kultur og natur, og man får meget mere bolig for pengene, siger han.

Selv med transportomkostninger indregnet er det langt billigere at vælge Randes frem for Aarhus, påpeger han. Vælger man at benytte sig af offentlig transport mellem de to byer, har man som studerende på en videregående uddannelse mulighed for at købe et ungdomskort. Det koster ifølge ungdomskort.dk cirka 600 kroner om måneden. Til denne pris kan du rejse ubegrænset i hele det takstområde, som du bor i og rejse i andre takstområder til børne- eller ungetakst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce