Annonce
Randers

Mændene bag Danish Coffee and Tea: - Vi er jo nærmest familie

Lars Bendix går lige så meget op i kaffe som i at tage et socialt samfundsansvar. Det afspejler sig også i hans valg af hund, en fem år gammel dalmatiner ved navn Unix, som han beskriver som ”et hittebarn”. Børnebørnene fandt den på nettet til 100 kroner, og som den jyde Lars Bendix er, kunne han ikke stå for det gode tilbud på den flotte hund. I stedet for at betale for den, endte han dog med at købe den for fire poser kaffe fra produktionen. Dog ikke i den størrelsesorden, han her viser frem. Dette er en pose kaffebønner på 20 kilo. Foto: Annelene Petersen
Selvom der er mere end tyve år mellem Thomas Remmer og Lars Bendix, der står sammen bag Danish Coffee and Tea – en fusion mellem kaffemærket Farm Mountain og webbutikken Kaffeagenterne.dk -har de to langt mere end interessen for kaffe til fælles.

Randers: Nogle gange spiller livet én et puds.

Sådan oplevede forretningspartnerne Thomas Remmer og Lars Bendix det i al fald, da det viste sig, at deres forbindelse var tættere end de havde regnet med. 46-årige Thomas Remmer kommer oprindeligt fra et job som teknisk chef i vagtbranchen, men en oplevelse i et sommerhus tilbage i 2008, førte til en opsigelse og et karriereskift af de større.

– Jeg havde købt nogle rå kaffebønner, som jeg forsøgte mig med at riste i ovnen i sommerhuset. Og det gav mig en aha-oplevelse og en tanke om, at der måtte være potentiale i kaffebønner, fortæller han.

Han begyndte derfor at riste kaffebønner i sin lejlighed i Aarhus, og med tiden sneg også salg af kaffe og udstyr til samme sig også ind.

Heller ikke 60-årige Lars Bendix har fulgt den lige vej fra bønne til kaffekop. Han startede sin karriere som murer og siden byggetekniker og arkitekt.

Lars Bendix har blandt andet arbejdet for et stort olieselskab og for Grundfoss, men da han fandt på at lave en slags coffee-to-go i form af et kaffefilter - med kaffe i - til at lave kaffe på farten, blev det begyndelsen på et kaffeeventyr af uventet karakter.

- Så min verden blev kaffe, selvom det ikke lå i kortene, fortæller han.

Kærlighed ved første blik

Kaffe til filtrene købte Lars Bendix fra en fabrik i Uganda, og da der var en del mere kaffe i overskud end ventet, åbnede han og hans kone en butik i Randers ved navn Farm Mountain, hvorfra han solgte kaffen. Det blev med tiden til et tæt samarbejde med de ugandiske kaffefarmere, som han fandt ud af havde ringere kår end ventet.

Af samme grund besluttede han sig for at give dem en bedre løn for den bedste kaffe, og sådan blev Farm Mountain for alvor til den virksomhed, den er i dag.

Men Danish Coffee and Tea blev først for alvor skabt, da Thomas Remmer og Lars Bendix for år tilbage befandt sig i samme telt på en havnefestival i Odense. Thomas Remmer for at sælge udstyr til kaffe, og Lars Bendix for at sælge sine kaffebønner fra Uganda.

- Det var kærlighed ved første blik, siger Thomas Remmer, før både han og Lars Bendix slår en skoggerlatter op.

- Ej, den kom vist først senere, tilføjer Lars Bendix, da latterudbruddet igen har lagt sig.

De to blev dog hurtigt interesserede i hinandens produkter.

- Thomas kunne godt lide min kaffe, og jeg kunne godt lide hans maskiner, fortæller Lars Bendix.

Og efter i et par år at have købt udstyr af hinanden, fik de den tanke, at det kunne være sjovt at forsøge sig med et samarbejde. I 2011 prøvede de det derfor af i praksis, og da det fungerede overraskende godt, fik de deres første risteri sammen på kasernen i Randers.

Annonce

Næsten familie

Først to år senere fandt de så ved en ren tilfældighed ud af, at de faktisk havde mere til fælles end kaffe.

På madmessen Food Expo i Herning lagde Thomas Remmer et billede ud af deres stand på facebook, som hans fars moster kommenterede med en anekdote om, at Thomas Remmers farfar også havde stået på messe i Herning og solgte støvsugere engang. En bemærkning, der vakte genklang hos Lars Bendix, da den ene halvdel af hans forældres bedste venner, netop gik under dæknavnet ”Støvsugerkongen”.

Et sammenfald, der viste sig ikke at være tilfældigt.

- Så vi er jo nærmest familie, siger Thomas Remmer med endnu et grin, som Lars Bendix hurtigt slutter sig til.

Faktisk viste det sig, at Lars Bendix havde været på campingferie med både Thomas Remmers far og farfar.

- Jeg husker stadig, hvordan vi pustede en oppustelig kaffekande op sammen, fortæller han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce