Annonce
Randers

Møde med politiet var ikke bare et møde: Kommunaldirektør afhørt med sigtets rettigheder

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidts møde med politiet var i virkeligheden en afhøring. Arkivfoto: Annelene Petersen.
Østjyllands Politi afhørte kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt med en sigtets rettigheder om mulige brud på tavshedspligten, men han er ikke mistænkt i sagen.
Annonce

Randers: Det var ikke et helt almindeligt møde, da kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt tirsdag morgen denne uge blev opsøgt af to medarbejdere fra Østjyllands Politi.

Disse meddelte kommunaldirektøren, at han skulle afhøres med en sigtets rettigheder i forbindelse med efterforskningen af flere mulige brud på tavshedspligten vedrørende fortrolige oplysninger i sagen fra Stjernehuset.

Efter afhøringen skrev kommunaldirektøren til byrådet:

"Til orientering har Østjyllands Politi fredag den 8. november 2019 anmodet om et møde med mig vedrørende flere mulige brud på tavshedspligten i relation til Stjernehussagen, i det politiet efterforsker disse mulige brud. Jeg har derfor på et møde med politiet her til morgen besvaret en række spørgsmål herom og videreformidlet det kendskab, jeg har om mulige brud på tavshedspligten."

Annonce

Ingen forskel

Jesper Kaas Schmidt bekræfter fredag over for Amtsavisen, at han blev afhørt med en sigtets rettigheder. Under afhøringen blev han assisteret af kommunens chefjurist Ulla Marcus og sekretariatschef Michael Kielsgaard Engelsbæk.

Hvorfor skrev du ikke til byrådet, at du var blevet afhørt?:

- Fordi jeg ikke fandt, at det var relevant i forhold til, hvad jeg sagde til politiet. Og fordi det var en personlig oplysning.

Hvordan personlig?

- Det vedrørte mig som person, jeg synes ikke, det var en relevant information i forhold til, hvilke oplysninger jeg gav til politiet.

Er du mistænkt i sagen?

- Nej.

Hvem er mistænkt?

- Det ved jeg ikke noget om.

Hvad har politiet oplyst, de vil foretage af yderligere skridt?

- Det ved jeg ikke, det afventer jeg, at de vil fortælle.

Var der andre ansatte i den kommunale forvaltning, der blev afhørt?

- Nej.

Hvorfor fik du en sigtets rettigheder af politiet?

- Det er den efterforskningsmæssige ramme, de har for at gennemføre den samtale og notere ned, og de rettigheder, jeg i øvrigt har, i forhold til, hvad jeg vil sige. Men for mig gør det ingen forskel, for det, jeg har at sige, ville jeg have sagt uanset, hvilken ramme der var for det møde. Jeg udleverede ikke tavshedsbelagte oplysninger, og flere gange gav jeg udtryk for, at såfremt de ønskede de oplysninger, skulle de bede om en kendelse. Nogle af de spørgsmål, de stillede, kunne jeg ikke svare på, fordi det var tavshedsbelagte oplysninger. Og det var generelle spørgsmål, altså ikke spørgsmål om mig, men spørgsmål om sager og intern korrespondance.

Annonce

Ny forklaring

Jesper Kaas Schmidt har fredag sendt en ny orientering til byrådet, hvor han forklarer, at mødet med politiet "blev holdt under den efterforskningsmæssige ramme hos politiet, der kaldes afhøring med en sigtets rettigheder. Jeg skal understrege, at dette ikke har betydning for, hvilke oplysninger jeg afgav til politiet. Jeg skal ligeledes understrege, at der ikke er tale om, at jeg er sigtet i sagen."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce