Annonce
Randers

Madpakker fra Randers' sygehus prisbelønnet

<p>Birte Husted, Mona Carøe og Ulla Høeg fra Regionshospitalet Randers modtager initiativprisen. Foto Rune Borre-Jensen.jpg</p>

Regionshospitalet Randers har fået et regionalt skulderklap for et tiltag, som sikrer, at ingen patienter, som udskrives kommer hjem til et tomt køleskab.

Region Midtjylland har for anden gang uddelt Initiativprisen og Smartprisen til afdelinger, der har opfundet eller genbrugt løsninger, der gavner borgerne eller regionens økonomi og helst begge dele.
Den særlige udslusningsstue Slusen, der fik Smartprisen. fotograf Charlotte Feldbæk Ranneries.jpg
Ingen skal komme hjem fra hospitalet til et tomt køleskab. Regionshospitalet Randers tilbyder derfor alle patienter, som bliver udskrevet fra en af hospitalets sengeafdelinger, at de kan få en madpakke med sig hjem.
Madpakkerne tilbydes til alle patienter, som bliver udskrevet fra en af Randers Regionshospitals sengeafdelinger. Fotograf Helle Brandstrup Larsen.
Madpakken består af smørrebrød, som patienterne selv kan vælge fra dagens menukort. Det pakkes i en plastikbakke, så det holder sig friskt på hjemturen. Omtrent 50 patienter tager dagligt imod tilbuddet om at få en madpakke med hjem. Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers, som har udviklet madpakkekonceptet i samarbejde med Patientkøkkenet, er netop blevet belønnet for initiativet med Region Midtjyllands Initiativpris 2016.
Annonce

Sådan skabes merværdi

»Initiativet viser, hvor lidt der faktisk skal til, for at gøre en stor forskel. Hvor vigtigt det er, at vi vender vores tankesæt på hovedet og arbejder med, hvordan vi kan få en merværdi ud af det, vi allerede har og samtidig udfordrer, hvad vores rolle er i relation til patienten. I vinderinitiativet bliver patienten taget i hånden i overgangen fra hospitalet til hjemmet på en ret enkel måde, sagde 2. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland og medlem af priskomitéen Anne V. Kristensen (V) ved prisuddelingen om valget af madpakkekonceptet som modtager af Initiativprisen 2016. I alt 40 innovative løsninger var indstillet til prisen.
Annonce

Slusen

Når patienter fra Medicinsk Afsnit på Regionshospitalet Herning er klar til at blive udskrevet og ikke længere har behov for at ligge i en seng, så bliver de flyttet til en særligt indrettet udslusningsstue, kaldet Slusen. Slusen fik Smartprisen og er indrettet med behagelige hvilestole og et spisebord, hvor der både kan spises eller læses avis. Alle de indstillede løsninger til henholdsvis Smartprisen og Initiativprisen kan ses på Region Midtjyllands hjemmeside på
www.rm.dk/om-os/initiativpris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce