Annonce
Sport

Magiske Devon Thomas sikrede Randers Cimbria DM-bronze

Devon Thomas var ustoppelig og en stor årsag til, at bronzemedaljerne havnede i Randers Cimbria. Han blev topscorer i kampen med 27 point. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers Cimbria sluttede sæsonen af med manér og sikrede sig bronzemedaljer med en dramatisk sejr på 100-99 i sæsonens sidste kamp mod Næstved. Det er klubbens første medaljer siden DM-sølvet i 2014.

Annonce

Randers Cimbria sluttede mandag aften sæsonen af med manér, da de fik overrakt bronzemedaljer om halsen efter en dramatisk sejr over Næstved.

Randrusianerne var inden bronzekampen meget tæt på at levere en stor overraskelse i semifinaleserien mod Horsens IC, hvor de fremtvang en femte og afgørende kamp.

Randers Cimbrias sportschef Morten Hansen fortalte i optakten til kampen, at bronzekampen var et antiklimaks, og at nogle af holdets spillere havde svært ved at sætte sig op til det. Det var dog ikke til at se i bronzekampens indledning, hvor Chris Nielsen og især Devon Thomas kom godt fra start.

Næstved ville dog ikke lægge sig ned, og de kom bedre med i opgøret i slutningen af første periode, der bar præg af en del uprovokerede fejl og brændte chancer fra begge mandskaber. Efter første periode lignede det at blive endnu en tæt kamp for Randers Cimbria med en føring på 23-20 til sydsjællænderne.

I anden periode blev Deuce Bello sat ind. Nigerianeren viste storform frem mod slutspillet, men han har ikke været synlig i hverken kvart - eller semifinalerne. Han blev dog hurtigt afgørende, og Næstved havde problemer med at forhindre ham i at score. Sammen med den amerikanske duo Devon Thomas og Kyndahl Hill fik han randrusianerne tilbage i kampen. Deuce Bello scorede 14 point i anden periode. Den kronjyske angrebsmaskine var nu velsmurt, og rutinerede Charlie Burgess bragte Randers Cimbria foran med 47-45 i sidste sekund af første halvleg.

Chris Nielsen stjal showet

Efter pausen fulgtes de to hold ad, og det så ud til, at Randers Cimbria igen skulle ud i en gyser. Chris Nielsen har været en af de største profiler i dette års slutspil, og han viste igen fremragende præcision bag skudlinjen.

Randrusianerne formåede dog ikke at trække fra Næstved. Defensiven havde nemlig problemer Kazembe Abif og John Stuart Mann, der begge var i scoringshumør. I slutningen af tredje periode var Randers Cimbria til gengæld oven på, og Devon Thomas sørgede for en føring på 72-68 inden de sidste ti minutter. Bronzemedaljerne var nu inden for rækkevidde.

I fjerde periode trak Randers Cimbria en smule fra i begyndelsen, men Næstved var hurtigt tilbage i kampen takket være et hav af trepointscoringer.

I kampens slutminutter tog Chris Nielsen over, og han gjorde det onde flere gange ved Næstved med sin koldblodighed i den mest afgørende fase. Næstved fik pyntet på resultatet i slutminutterne, men Erik Olson og co. kunne efter kampen fejre bronzen efter en sejr på 100-99.

En flot første sæson af den amerikanske træner, der i den grad har vist imponerende taktiske evner, og han har fået Randers Cimbria tilbage til den absolutte top i den danske Basketliga Sæsonens profiler på banen har uden tvivl været Kyndahl Hill, Devon Thomas og Chris Nielsen, og der er grund til optimisme frem mod næste sæson, hvis man følger Randers' baskethold. Det kronjyske hold er ikke langt fra giganterne Bakken Bears og Horsens IC, der i disse dage kæmper om DM-guldet.

Basketligaen

Team FOG Næstved - Randers Cimbria 99-100 (45-47)Perioderesultater: (23-20), (22-27), (23-25), (31-28).Randers Cimbria: Devon Thomas 27, Kyndahl Hill 19, Deuce Bello 19, Chris Nielsen 18, Charlie Burgess 13, Jerrel Williams 2, Marinus Mouboe 2Topscorere Næstved: John Stuart Mann 24, Philip Hertz 21Rebounds: Næstved 41 og Randers Cimbria 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce