Annonce
Danmark

Majken aflyste sommerhustur til Bornholm: - Vi ville ikke risikere noget

Majken Nissen og kæresten Remi skulle have været på 18 dages sommerhusferie nu her. Den har de aflyst for at undgå smittespredning. Privatfoto
Majken Nissen fra Vojens tog i sommerhus med sin familie, da situationen omkring coronavirus først spidsede til. Hun har siden måttet aflyse en 18 dages romantisk ferie med sin kæreste for at undgå smitterisiko.
Annonce

Sommerhus: Da statsminister Mette Frederiksen (S), for hvad der efterhånden føles som en evighed siden, afholdt første pressemøde omkring coronavirus, hvor der blev lukket ned for skoler og andre offentlige institutioner, tog Majken Nissen fra Vojens en spontan beslutning.

Familien skulle i sommerhus, inden det var sent. Inden situationen omkring coronavirus blev for alvorlig.

Så Majken og hendes kæreste Remi tog sammen med Majkens tre døtre, Jeanette på 25, Liselotte på 23 og Amalie på 18 samt kærester til et sommerhus i nærheden af Thisted i Vendsyssel Kommune for at tilbringe en uge sammen.

- Folk var allerede begyndt at sige, at man ikke skulle tage af sted. Der var mange, der kritiserede folk, der tog i sommerhus, fortæller Majken Nissen.

- Men nu var vi raske hver især, så vi tog chancen, og det har jeg været utrolig glad for. Vi er en meget tæt familie, og det betyder rigtig meget for mig, at vi kunne være sammen i den uge, når vi nu skulle isoleres hver for sig i lang tid. Vi tog vores forholdsregler, og vi handlede kun i en enkelt butik, forklarer hun.

Majken Nissen har masser af tid til at male sjove blomsterkrukker, når hun går hjemme under coronakrisen. Privatfoto
Annonce

Ingen romantisk ferie

Men det var ikke den sidste sommerhustur, som Majken skulle have været på. I torsdags skulle Majken og kæresten Remi have været på romantisk ferie. Først syv dage i sommerhus på Bornholm efterfulgt af 11 dage i Sverige.

Men denne ferie følte de sig nødsaget til at aflyse, efter regeringen lukkede grænserne i midten af marts måned.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det følte vi, at vi var nødt til. Vi skulle blandt andet til Stokholm, som jo er rigtig hårdt ramt, siger Majken Nissen.

Majken og Remi kunne stadig være taget til Bornholm, men de besluttede sig for at aflyse hele turen for at mindske smitterisiko.

- Vi spurgte rejseselskabet, om det var okay at tage derovre, hvis vi måske var syge, og det var det, så længe vi tog vores forholdsregler, fortæller Majken Nissen

- Men regeringen havde meldt ud, at man kun måtte være ti personer samlet ad gangen, og på færgen fra Ystad i Sverige til Bornholm er der jo mere end ti personer på, og det ville vi ikke risikere, da jeg er hjertepatient, fortsætter hun.

Så Majkens og Remis romantiske getaway måtte aflyses. Parret skulle også have været på den græske ø Meganisi i september sidste år, men den tur blev aflyst i sidste øjeblik på grund af en akutindlæggelse. Derfor er Majken og Remi ekstra trætte af, at denne tur nu også er aflyst.

Annonce

Isolation

Men turen til Bornholm og Sverige kommer til at ske - bare på et andet tidspunkt - og først, når coronakrisen er trappet ned, og det er mere sikkert at tage afsted.

Indtil da holder Majken og Remi sig isoleret i sit hus i Vojens, hvor de får en stor del af tiden til at gå med at bygge et legehus til Majkens børnebørn i haven. Ellers bliver der gået ture i have og skov, når vejret er til det, og der bliver jævnligt spillet spil. Majken maler også krukker for at få tiden til at gå.

- Vi savner familien, men vi klarer os. Vi sørger for at have noget at lave hele tiden, siger Majken Nissen.

- Men vi savner kontakten til familien, men man er jo bange for at smitte dem. Vi ved jo ikke, om vi selv er smittet.

Annonce
Østjylland

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Annonce