Annonce
Østjylland

Kandidat til Årets Ildsjæl: Man føler, man ejer det hele, når man stryger gennem byen

Humøret er højt. Anne Eggebrecht i front for skaterne. Bagest fra venstre Marianne Møller Jensen, Laura Østerhaab Sell, Ditte Brokjær, Alberte Eline Madsen, Anna Thestrup, Margrethe Bojsen og André Thelin. Fotot: Martin Jensen
Anne Eggebrecht samler piger til skateboard, der presser dem, så de rykker sig.
Annonce

AARHUS: Pigerne ruller ind. De er klar til en sjov aften. Humøret er højt.

Vi er i en nedlagt tobaksfabrik i Viby. To ret store haller har fået ny funktion og betydning. Tobakken er røget ud og skaterne ind. Skandinavisk Tobakskompagni er blevet til Aarhus Skatescene.

Med forældres hjælp er der bygget baner med ramper, så der er noget at øve på. To gange 600 kvadratmeter er der i hallerne.

Skateducate hedder foreningen, der ruller sig ud i hallerne lige nu. Anne Eggebrecht er kvinden bag. Den 31-årige kaospilot med opvækst i Solbjerg tager initiativer og sætter i gang.

Der er åben hver dag på nær fredag. Tirsdag og søndag er der skole for skateboarderne. Om onsdagen er der også plads til folk på rulleskøjter, løbehjul og BMX-cykler.

- Det er to år siden, vi flyttede hertil efter at have været i en hal på 900 kvadratmeter på Lokesvej i Åbyhøj, siger Anne Eggebrecht, der har stået på skateboard i otte år. Denne aften må hun se på de andre og genoptræne sit skadede knæ.

Hun kæmper for at få flere kvinder til at stå på skateboard, og der kommer mellem 10 og 25 til sessionen om tirsdagen.

Fem er nomineret

Text Preview

Fem er nu nomineret til prisen Årets Ildsjæl, der uddeles torsdag 28. november kl. 15 i Vestjysk Banks Lokaler på Åboulevarden 67 i Aarhus.

Nomineret er:

Familien Lind Pedersen fra Aabyhøj Basket, hvor forældrene Morten og Mette og de tre døtre Katrine, Malene og Laura samlet er en uundværlig drivkraft.

Mikey Bruun Andersen fra Coding Pirates, der er en del af gamermiljøet, og Mikey Bruun Andersen er afdelingsleder for den største afdeling i Aarhus.

Bruno Dormann Frandsen, der er manden bag Aros Jagthornsskole. Han har selv spillet i 45 år og underviser på 30. år.

Anne Eggebrecht fra foreningen Skateducate, hvor hun træner piger i at stå på skateboard.

Rune Kløve Junge fra FDF Hjortshøj, hvor han er en del af kredsledelsen og laver et kæmpe arbejde.

Annonce

Træner folk i handlekraft

Anne Eggebrecht er selvstændig konsulent med virksomheden "Handlemod".

- Jeg er konsulent og underviser og træner folk i handlekraft, siger Anne Eggebrecht, der har det tre år gamle firma "Handlemod" sammen med Peter Matzen.

- Det handler om læring og forandringsprocesser, siger hun, der får folk til at udvikle sig og vokse i det, de gør.

Hun har spillet badminton.

- Det blev for kedeligt med de faste rammer, og de andre var ældre end mig, så jeg manglede det sociale og det kreative, siger Anne Eggebrecht.

Interessen for det, hun gør nu, fandt hun i snowboarding.

- Men da vi kun har sne en-to uger om året, blev det til skateboard i stedet for. Det kan vi jo hele tiden, siger hun, der nu bor i det centrale Aarhus.

Annonce

Personlig udfordring

Anne Eggebrecht synes, det er en personlig udfordring at stå på skateboard.

- Man presser sig selv, rykker sig og er en del af et godt fællesskab, siger hun, mens pigerne suser rundt i hallen og varmer op.

Skateboard er for alle aldersklasser, køn og alle niveauer.

- Alle kan være med. Begyndere kan være sammen med erfarne. Vi er et støttende fællesskab. Når man falder, får man en high five, for så har man rykket sig, og man bliver kun god ved at prøve og at blive ved. Og når vi rykker udenfor, har vi en følelse af frihed, når vi kører af sted gennem byen i trafikken. Man føler, man ejer det hele, siger Anne Eggebrecht.

Hun arbejder også på at banke fællesskabet blandt landets skaterpiger og -kvinder bedre sammen med arrangementer, hvor piger fra hele landet inviteres.

Annonce

Billigt

Det er billigt at være med, og som noget nyt i år skal man være medlem for at bruge hallen.

Det koster 20 kroner om året at være medlem af Aarhus Skatescene, som det hedder i hallen. 30 kroner skal man lægge hver gang, man bruger hallen, men man kan også købe et årskort til 400 kroner eller et klippekort for 250 kroner.

Udstyr som hjelm og knæbeskyttere kan lånes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce