Annonce
Debat

Man kan ikke købe velfærd for fantasipenge

Annonce

Læserbrev: Efter 2. behandlingen af budgettet føler jeg mig foranlediget til at komme med nogle betragtninger.

Den uhellige alternative konstellation mellem listerne, Venstre og DF skød om sig med fantasillioner i deres budgetforslag - penge, som ingen ved om kommer. Man har hver især, ud over deres fælles fantasiforslag, indsendt budgetforslag af mere eller mindre realistisk karakter. Forslag, hvor millionerne ruller ud af kommunekassen til klimabro, til mere anlæg og - bevares - til et forsøg på mere velfærd. Problemet er blot, at de alle bruger penge, som Randers Kommune ikke er sikker på at få fra Borgen. Altså på dybest uansvarlig vis så går man ud og køber en kæmpe herskabsvilla vel vidende, at får man ikke lønforhøjelsen, så har man kun råd til en kælderlejlighed.

I SF er vi ansvarlige og vil, så vidt det er muligt, kun bruge penge, vi ved, vi har eller får. Altså pengene i hånden og ikke pengene fra pengetræet i haven.


I SF er vi ansvarlige og vil, så vidt det er muligt, kun bruge penge, vi ved, vi har eller får. Altså pengene i hånden og ikke pengene fra pengetræet i haven.


Ved torsdagens budgetmøde hørte jeg også DF hyle op om, at de var træt af at blive betegnet som racistiske og fremmedfjendske. DF ligger, som de selv har redt. Tillad mig at bringe i erindring DF’ angreb på socialdemokraten Fatma Cetinkaya 18. september 20, hvor DF postulerede, at deres eget selvvalgte exit fra forhandlingerne skyldes socialdemokraternes hensyntagen til Fatma’ etnicitet. Mage til forkvaklet vås skal man lede længe efter.

At listerne ikke har lært af forrige byrådsperiode og Venstre og DF's aftalebrud er ufatteligt. Dengang tilhørte jeg Beboerlistens byrådsgruppe og oplevede aftalebruddet på nærmeste hold. Jeg lærte dengang en ting: Stol ikke på Venstre og DF, medmindre du kan ”binde” dem nagelfast. Havde SF hoppet på V og DF's limpind under budgetforhandlingerne og havde forladt forhandlingsbordet, så er jeg ganske sikker på en ting:

Inden listerne kunne nå at råbe ”Aftalebrud”, så var Venstre og DF smuttet tilbage til S med truslen om et flertal uden om S, som trumf på hånden. På den måde ville SF, RV og K blive hægtet af. Og det havde været en katastrofe for velfærden men et gode for diverse bygherrer og entreprenører.

At listerne endnu en gang falder for Venstres spin er mig totalt ubegribeligt. Det var en fejl, jeg i min beboerlistetid lavede, da jeg var med til at pege på Venstre. Og jeg spørger mig selv, om listerne mon har fået hukommelsestab? Det at indgå en budgetaftale er altså det næststørste, man kan lave, udover en konstituering. Derfor stod SF fast. SF forhandlede ordentligt og kun på et forhandlingsbord ad gangen.

Kort sagt: SF sikrede, at råderummet blev brugt på meget mere velfærd. Uden at bruge fantasipenge, smide 80 millioner ekstra efter en klimabro og uden at skade integrationen. Det er resultater, der kan bruges til noget. En stemme på SF er en stemme, der arbejder og giver indflydelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce