Annonce
Randers

Man læser da Star Wars

Mikkel Wahl og Karia Sahl Krogsgaard fra Bjerregrav Skole er helt med, når skolearbejdet fører dem langt, langt ud i galaksen. Foto: Bjerregrav Skole
Bjerregrav Skole vest for Randers har gode erfaringer med det kendte sci-fi univers. Det giver eleverne lyst til at læse og lære mere.
Annonce

BJERREGRAV: Corona og nedlukning har ændret meget i vores samfund i det sidste par måneder. For eksempel betød det, at de årlige galaksedage ikke kunne afholdes som planlagt tilbage i april måned. Men rundt om på kommunes skoler har kreative lærere og deres elever holdt fast i Star Wars-universet. Blandt andet på Bjerregrav Skole, hvor lærer Karina Wiedenhofer har oplevet, hvordan netop denne univers motivere eleverne.

- Nu har jeg brugt Star Wars-universet i et par år til undervisningen. Eleverne er vilde med det. De spørger hele tiden ind til, hvad de skal næste gang. De går i gang af sig selv med at undersøge tingene og læse mere - også noget der ikke nødvendigvis handler om Star Wars. Universet gør dem nysgerrig på at vide mere, fortæller Karina Wiedenhofer.

Jeg kan godt leve uden Star Wars, men jeg vil godt blive ved med at læse, fordi det er spændende. Og så er det spændende at skrive sine egen Star Wars-historie

Mikkel Wahl, Bjerregrav skole

Annonce

Lyst til at læse

En af de elever, som er glad for Star Wars, er Mikkel Wahl fra 4. klasse, der som ordblind ikke altid lige har lyst til at læse eller skrive så meget.

- Men efter at han er blevet præsenteret for Star Wars, er Mikkel blevet en helt anden dreng. Før var lektierne ikke altid noget, der var så spændende at gå i gang med. Nu kommer han selv stolt og viser nogle af hans tekster frem, når der har været en opgave om Star Wars. Og så er han begyndt at læse bøger, fortæller Lene Wahl Meincke.

Spørger man Mikkel Wahl, udtrykker han det selv sådan her:

- Jeg kan godt leve uden Star Wars, men jeg vil godt blive ved med at læse, fordi det er spændende. Og så er det spændende at skrive sine egen Star Wars-historie.

Annonce

Appellerer også til pigerne

Klassekammeraten Karia Zahl Krogsgaard er også blevet bidt at Star Wars, ligesom mange piger i øvrigt bliver det.

- At der er en kvindelig hovedfigur som Rey i universet tiltaler helt sikkert mange piger, mener hendes lærer, Karina Wiedenhofer.

Og for Karia er Star Wars også god inspiration til at være kreativ.

-Det giver spænding at læse Star Wars. Det er ikke det samme som, hvis man for eksempel læser om heste. Det er bare en hest. Det her er udviklende. Jeg tror, at det bliver sjovere at gå i skole med Star Wars. Og jeg får lyst til at læse mere - det er inspirerende. Nu kan jeg godt lide at tegne, så det er blandt andet inspiration til, hvad man kan tegne slutter Karia Zahl Krogsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce