Annonce
Debat

Man vokser, når man vises tillid

Tegning: Jens Nex
Annonce

Læserbrev: Da jeg først læste Enhedslistens forslag, må jeg indrømme, at jeg troede, det var en joke. Men det er det ikke. At fritage borgere på overførselsindkomst for digital post fra kommunen i weekender og på helligdage er i mine øjne at sygeliggøre og svageliggøre en hel gruppe af mennesker, der ikke er det.

Jeg er helt med på, at nogle borgere på overførselsindkomst også er ramt på psyken, men at skære alle over én kam mener jeg ikke er værdigt. Vi bliver simpelthen nødt til at have lidt mere tiltro til vores medmennesker. Min overbevisning er, at borgere, der er endt på overførselsindkomst af den ene eller anden grund, ikke ønsker at være i den situation. Det sidste, de har brug for, er, at vi pakker dem ind bobleplast, bølgepap og brun pakketape. Det gør dem handlingslammede og ufri. Det er en misforstået omsorg. Det, de har brug for, er en støttende hånd, nogle måske et spark bagi, men vi er da nødt til at vise dem tillid og tro på, at de er ansvarlige væsner, der selv er i stand til at tænke. Det er sådan, at mennesker vokser.

Ja, så er der måske en gruppe af borgere, for hvem det kan ramme meget hårdt at modtage et brev om en frataget ydelse en fredag eftermiddag, hvor ingen kan hjælpe eller svare på spørgsmål før om mandagen, men her ligger udfordringen, i mine øjne, et andet sted.

God etik og moral er, at man ikke fyrer folk en fredag. På samme måde kan man sige, at hvis man som sagsbehandler sidder med en borger, man er nødt til at fratage en ydelse, så ville det være god stil at gøre dette på en dag, hvor borgeren efterfølgende har mulighed for at få svar på sine spørgsmål, altså senest en torsdag. Jeg er sikker på, at de dygtige sagsbehandlere, vi har siddende, kender ”deres” borgere så godt, at de er i stand til at vurdere, hvornår det giver mening at sende forskellige meddelelser ud.

Selvfølgelig skal vi hjælpe de borgere, der har brug for hjælp. Det er der ingen tvivl om. Men at gå ud fra, at det drejer sig om alle borgere på overførselsindkomst, er da en direkte fornærmelse. Jeg er ret sikker på, at Enhedslisten ønsker at reformulere sit forslag.


Det sidste, de har brug for, er, at vi pakker dem ind bobleplast, bølgepap og brun pakketape.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce