Annonce
112

Mand og kvinde varetægtsfængslet: Står sigtede for adskillige tyverier af gasflasker

Nordjyllands Politi har anholdt to personer på en adresse i Randers Kommune og sigtet dem for tyveri af adskillige gasflasker i det himmerlandske. Foto: Anastasia Zolotnitskaya / Panthermedia / Ritzau Scanpix
En 41-årig mand og en 42-årig kvinde fra Randers Kommune er blevet varetægtsfængslet i fire uger i en sag om blandt andet adskillige tyverier af gasflasker i Nordjyllands politikreds. De to nægter sig skyldige i sagen.
Annonce

Randers: Retten i Aalborg besluttede tirsdag eftermiddag at varetægtsfængsle en 41-årig mand og en 42-årig kvinde fra Randers Kommune i fire uger.

De to personer mistænkes for at have begået adskillige tyverier af gasflasker i Nordjylland, og sent mandag aften klokken 23.35 blev de så anholdt på kvindens bopæl, der ligger i postnummer 8983 Gjerlev J i Østjyllands politikreds. I forbindelse med aktionen fik Nordjyllands Politi desuden assistance fra kolleger fra Østjyllands Politi.

Da kvinden og manden var blevet anholdt, blev der gennemført en ransagning af kvindens bopæl. Den ransagning gav kun yderligere grund til mistanke af de to, fortæller efterforskningsleder og fungerende vicepolitiinspektør Sune Myrup.

- Ved den efterfølgende ransagning beslaglagde vi 90 gasflasker. Vi mener, at de stammer fra tyverier fra forskellige brugsforeninger og tankstationer i Nordjylland, siger Sune Myrup og tilføjer, at efterforskerne derudover beslaglagde en brugsstjålet lastbil, en brugsstjålet varebil, en brugsstjålet campingvogn samt cirka 90 gram amfetamin.

- Alene mængden gør, at vi formoder, at der er tale om besiddelse med henblik på videresalg og dermed overtrædelse af straffeloven i stedet for den mildere narkolov, siger efterforskningslederen.

Annonce

Én forholdt sig tavs

Samlet set er de to mistænkte sigtet for ni forhold vedrørende tyveri af gasflasker, der er stjålet fra forskellige brugsforeninger og tankstationer i Nordjylland. Derudover er de også blevet sigtet for tre tilfælde af brugstyveri og – som nævnt - for overtrædelse af straffelovens §191 for besiddelse af den større mængde amfetamin.

Efterforskningsleder Sune Myrup oplyser, at de anholdte forud for tirsdagens grundlovsforhør i retten i Aalborg ikke ønskede at udtale sig til politiet. Dén holdning bevarede den sigtede mand ifølge anklager Mathias Andersen fra Nordjyllands Politi under selve grundlovsforhøret, mens hans kvindelige medsigtede gerne ville forklare sig over for retten. De nægtede sig dog fortsat begge skyldige i alle anklager.

Hvad den 42-årige kvinde gav sig til at fortælle i forbindelse med grundlovsforhøret, vides ikke. Det skyldes, at grundlovsforhøret på Mathias Andersens anmodning foregik bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. I den kommende tid skal politiet nemlig efterforske yderligere for blandt andet at se, om den 41-årige og den 42-årige kan tænkes at stå bag flere tyverier af gasflasker.

Ingen af de to sigtede valgte at kære varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Annonce