Annonce
Østjylland

Mandag aften løftes sløret for den nye Michelin Guide: Her er de 12 Aarhus-restauranterne med stjerner og udmærkelser

Frederikshøj og Wassim Hallal har haft deres Michelin-stjerne siden 2015. Foto: RAISFOTO © Jesper Rais
Mandag aften uddeles restauranternes svar på en Oscar, når Michelin Guide offentliggør antallet sin 2021 udgave ved et liveshow i Stavanger i Norge.

AARHUS: Mandag aften kan en række af byens fremmeste restauranter blive en smule klogere på deres rangering blandt de bedste restauranter på verdensplan. Her bliver årets stjerner i Michelin Guiden nemlig uddelt ved et liveshow i Stavanger i Norge.

Uddelingen skulle oprindeligt havde fundet sted i maj måned, men på grund af corona-pandemien blev madbranchens svar på Oscar-uddelingen udskudt til september måned.

Årets præsentation af den nordiske guide bliver præsenteret på et show, som bliver sendt direkte fra Norge via Michelin Guidens egen youtube-kanal, ligesom det vil transmitteret direkte i Norge og Sverige via to dedikerede madkanaler.

Annonce

- Vi oplever, at tingene bedres i fødevarebranchen. Kokkene har igen fået travlt, og madelskere er begyndt at vende tilbage til restauranterne. Derfor er vi glade for, at vi nu kan invitere alle med til præsentationen af den nye årgang af Michelin Guide Nordic Countries - denne gang også som et stort TV-show, udtaler den internationale direktør for Michelin Guide, Gwendal Poullennec til Michelin Guidens hjemmeside.

- Vores inspektører og alle bag årets præsentation har fulgt restauranterne i det tempo, de har kunnet genåbne. Og vi har gjort alt for at opretholde den grundighed og konsistens, der altid har været i vores metodik og tilgang. Når Stavanger den 13. september er gastronomiske fyrtårn for en aften, hylder vi det talent, den kreativitet og den udholdenhed, som en hel branche har præsteret og som imponerer os alle dybt, lyder det fra direktøren.

23 restauranter med stjerner

I den seneste udgave af Michelin Guiden var der 254 restauranter med i hele den nordiske udgave, som tæller lande fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøerne.

Michelin Guide

Disse Aarhus restauranter var med i guiden, da den blev uddelt i 2020:

Stjerner:

(Der uddeles mellem et og tre stjerner, og uddeles med følgende bemærkninger:
1 stjerne: En god restaurant i sin kategori - 2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter. - 3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter.)

 • Frederikshøj - en stjerne
 • Gastronomé - en stjerne
 • Domestic - en stjerne


BIB Gourmand:

(Ikke nok til at modtage en michelinstjerne, men tildeles de restauranter, som leverer en god oplevelse til moderate priser. Titlen er opkaldt efter Michelins mascot)

 • Hærværk
 • Pondus
 • Moment (Rønde)


The Michelin Plate:

(Indført i 2016 og tildeles til de restauranter, der står for et godt måltid, ifølge guiden.)

 • Nordisk Spisehus
 • Ghrelin
 • Restaurant ET
 • Ferdinand
 • Atrium
 • Møf
 • Mejeriet
 • Molskroen (Ebeltoft)


Michelins grønne kløver:

I 2020 indførte Michelin Guiden det grønne kløver, som uddeles til restauranter, som sætter gastronomi og bæredygtighed højt

 • Hærværk
 • Molskroen (Ebeltoft)
 • Moment (Rønde)

I Danmark modtog 23 restauranter stjerner fra guiden, mens der var 16 restauranter i Sverige, 10 i Norge, seks i Finland og en enkelt på Island.

Vores inspektører og alle bag årets præsentation har fulgt restauranterne i det tempo, de har kunnet genåbne. Og vi har gjort alt for at opretholde den grundighed og konsistens, der altid har været i vores metodik og tilgang.

Gwendal Poullennec

Ved 2020 uddelingen indførte Michelin en ny grøn stjerne, også kaldet kløver, til de restauranter, der var med helt fremme på kanten i forhold til gastronomi og bæredygtighed. En ære, der blandt andet tilfaldt Aarhus-restauranten Hærværk og de to Djursland restauranter Molskroen og Moment i henholdsvis Ebeltoft og Rønde.

Annonce

Frederikshøj og Substans

En af de restauranter, som altid kommer under nøje opsyn er Frederikshøj med kokken Wassim Hallal. Restauranten modtog i 2015 sin første Michelin-stjerne og har siden hen holdt fast i den. Flere har det været nævnt som et sted, der kunne få sin anden stjerne, men det er endnu ikke sket, selvom restauranten hvert eneste år har modtaget meget rosende omtale i guiden.

Et andet af årets samtalepunkter kan meget vel blive Substans, som havde en michelin-stjerne, fire år i træk fra 2015 til 2019, mens den havde adresse i Aarhus C.

Restaurant Substans flyttede i 2020 ned til Pakhusene på Aarhus Ø og nåede på grund af flytningen ikke med i sidste års udgave af den nordiske Michelin Guide. Foto: Flemming Krogh

Restauranten flyttede sidste år til en ny adresse på øverste etage af Pakhusene på Aarhus Ø, men nåede på grund af flytningen ikke med i 2020 udgaven af den nordiske spiseguide.

Hvordan de århusianske og østjyske restauranter bliver rangeret i 2021-udgaven af den populære spiseguide, bliver omverden meget klogere på mandag 13. september, når sløret løftes klokken 20.00.

Odds på stjerneuddeling

 • Interessen for uddelingen af Michelin-stjerner er blevet så stor, at der kan oddses på hvilke restauranter, som modtager hæder mandag aften.
 • Danske Spil har blandt andet lavet spil på om Frederikshøj får to stjerner eller bliver på en enkelt. Om Substans genvinder sin stjerne efter restaurantens åbning i nye omgivelser, og om Domestic og Gastromé fastholder deres.
 • Oddset lyder blandt andet på 3, hvis Frederikshøj endelig modtager sin stjerne nummer to, og på 1,33, hvis de bliver på en stjerne. Satsen lyder på tre, hvis Substans får sin stjerne igen. Får de den ikke, er oddset på 1,33.


Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce