Annonce
Randers

Mandeaften med masser af grin

Der var fuldt hus, 100 mænd, til mandeaften i Stevnstrup fradag. Foto: Ole Jakobsen

Allerede klokken 21 blev der købt flere øl ind, for der var der kun syv af de 30 indkøbte kasser øl tilbage, da 100 mænd gik til den i Stevnstrup Forsamlingshus.

Annonce

På den isglatte parkeringsplads kan de parkerede biler tælles på én hånd, selv om der er 100 mænd samlet til mandeaften i Stevnstrup Forsamlingshus fredag aften.

Men det er nu nok fordi, at deltagerne regner med at blive så fulde, at de ikke kan køre hjem, og langt de fleste har da heller ikke længere, end de kan gå, måske lidt i zigzag, hjem.

Klokken er snart 21, og der lyder høje latterbrøl fra byens samlingssted. Lindy Aldahl, ham mureren med de sjove og hyppige grin fra DR1' programserie »Rigtige mænd«, er på. Han er hyret til halvanden time, og han har mændene i sin hule hånd. De griner, klapper og morer sig, så det er en lyst at overvære.

Men Lindy Aldahl er også god. Han har lavet en form for stiltiende kontrakt med de forsamlede, at han ikke siger tingene, men lader de utalte ting fortælle. Lidt a la Monty Pythons: »You know, what I mean«-agtigt. Og den underspillede rolle er lige noget for mændene fra Stevnstrup.

Han fortæller anekdoter fra optagelserne, som aldrig kom til seernes kendskab, og så får de fire andre rigtige mænd fra serien tørt på. Han udleverer dem faktisk bigtime, men med et kærligt svirp.

Et godt råd til de andre fire rigtige mænd: Kom og hør Lindys foredrag en aften, I vil ikke kunne lide den medfart I får, men det er hylende morsomt for tilhørerne.

Og det skal retfærdigvis siges, at Lindy heller ikke er bange for at svirpe sig selv og flashe sine brølere undervejs.

Efter foredraget var der stående klapsalver, mens Lindy fik stukket en ramme øl under armen som ekstra tak oven i betalingen.

»Nej, han var god, meget bedre end forventet,« lød det fra flere sider, inden mændene gik over til andre mandeagtige sysler, så som at spise chilipebre og slå søm i. Og drikke øl, men det behøver vi vist ikke sige.

Lindy Aldahl selv havde været noget nervøs, selv om han efterhånden er ved at være en erfaren foredragsholder, så har han aldrig prøvet at stå foran ene mænd.

»Jeg var lidt bange for, om alle ville være med på det, eller om der ville sidde nogle og snakke højt nede i hjørnet,« siger den lille mand, med det finurlige grin.

Men det var der slet ikke. Flere var overraskede over, at 100 mænd kunne være stille så længe.

Lindy Aldahl ved ikke, om der bliver flere programmer med fem-kløveret af håndværkere, men bliver han spurgt, skal han først lige have vendt det med familien hjemme i Støvring, med hustruen Anette og parrets tre børn. For det koster at være på landsdækkende fjernsyn. Både i tid til selve optagelserne, men i høj grad også, at han bliver genkendt alle steder.

»Det er okay derhjemme, for der kendte de mig i forvejen, men det er meget underligt andre steder. Men det er nu udelukkende positivt, og folk er flinke, og både Anette og børnene og jeg synes, at det er sjovt,« skynder han sig at sige.

Der er ved at være varmt i forsamlingshuset. Mændene havde spist mandemad før foredraget, grillkøller, hot wings, salat, pastasalat, kartoffelsalat, saucer, flûtes og coleslaw, fortalte næstformanden i bestyrelsen for forsamlingshuset, Malene Overgaard. Hun var behjælpelig sammen med en lille håndfuld damer, som levede livet farligt blandt alle de glade mænd, men endnu var hun ikke blevet klappet bagi, grinede hun.

Der havde været holdt flere forfester privat i Stevnstrup, før mændende dukkede op i forsamlingshuset. Og derfor var humøret højt fra start.

Der var en anelse bekymring hos bestyrelsen, da der allerede klokken 21 var drukket 23 (690 øl) af de 30 indkøbte kasser øl. Heldigvis var der en nødløsning på vej, forklarede formanden for bestyrelsen for Stevnstrup Forsamlingshus, Jacob Lund, idet brugsuddeleren var med, og han lovede, at der var forsyninger nok, da han havde nøglen til forretningen med.

Klokken 21 blev der hentet syv ekstra kasser, og dermed var det samlede antal øl på 1110 styk, eller lidt over 11 øl pr. mand.

Nogle af dem var da også allerede halvfulde til foredraget, men humøret var helt i top.

Alle roste arrangementet og lovpriste sammenholdet i byen.

»Stevnstrup kan bare noget. Der er altid opbakning til dét, der sker i byen. Vores sommerfest varer for eksempel en uge, og når der er fællesspisning til sommerfesten, så er der 320, der melder sig til. Det er helt fantastisk,« siger Carsten Tønnes. Han står og funderer lidt og finder det morsomt, at langt de fleste mænd kender han gennem sine børn. Han udpeger to, hvis store sønner hans store søn er kommet meget sammen med.

Brugsuddeleren Alex Bach har været tre år i byen, men bor i Mellerup og skal hentes af sin mor ved 2-tiden.

»Jeg kan jo ikke helt drikke mig i hegnet, som brugsuddeler, der er man jo nødt til lige at holde lidt igen. Jeg har fået fem øl nu, og tager måske fem mere,« griner han og kalder mandeaftenen rigtig god, indtil nu.

Bankmanden Jørgen Baun havde aftalt at gå til mandeaftenen med en løbemakker og en anden ven.

»Både Lindy og det sociale trak. Vi har jo haft de her dameaftner i byen, og nu var turen så kommet til en mandeaften, og det synes jeg da, man skal bakke op om. Jeg tror også, at det er et godt tidspunkt for det. Vi blev i hvert fald enige om at gå med og få et par øl. Men vi har en aftale om at løbe klokken ni lørdag morgen,« siger Jørgen Baun.

»Kun et par øl? Kan det gøre det?«

»Nej, det kan det nok ikke. Og vi kommer heller ikke til at løbe klokken 9,« griner han, men tilføjer, at han altså skal ud at løbe en tur på fem kilometer i løbet af lørdagen, bare lidt senere.

Og mon ikke der lørdag morgen og formiddag bliver lidt mere stille end normalt i Stevnstrup? Og vi gætter også på, at det bliver kvinderne, der skal ned efter rundstykker?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce