Annonce
Erhverv

Mange praktikaftaler i 2016

Martin Schøler Rosborg, der er formand for Tekniq-råd Midtjylland glæder sig over det høje antal praktikaftaler, som installationsvirksomheder i Region Midtjylland indgik i 2016. Pressebillede

2016 blev et positivt år for antallet af indgåede uddannelsesaftaler i Region Midtjyllands installationsvirksomheder. Sammenlagt steg antallet af indgåede aftaler med lærlinge - og dermed praktikpladser - med hele 23 procent i forhold til året før.

Det viser nye tal fra Uddannelsesministeriet, og det glæder Martin Schøler Rosborg, der er formand for Tekniq-råd Midtjylland, der repræsenterer installationsbranchen.

- Tallene viser meget tydeligt, at de midtjyske installatører er klar til at gøre deres del af det vigtige arbejde med at sikre den arbejdskraft, vi har så hårdt brug for. Det er rent ud sagt meget imponerende, at man på denne måde har kunnet fortsætte den gode udvikling, vi allerede så i 2015, siger Martin Schøler Rosborg.

Udviklingen viser også, at installationsbranchen holder fast, når det gælder antallet af uddannelsesaftaler. Den store stigning står nemlig i kontrast til udviklingen for alle erhvervsuddannelserne under et, hvor man kun har oplevet en meget beskeden vækst på tre procent i antallet af uddannelsesaftaler i 2016.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce