Annonce
Randers

Mange vil være med til at slå et slag for FNs Verdensmål

FNs 17 verdensmål dækker en bred vifte fra miljø til lighed og levevilkår. Det er mål, som alle FNs 193 medlemslande stiller sig bag. Randers gør også. PR-illustration
Lokale erhvervsfolk, iværksættere, offentlige institutioner, frivillige og andre ildsjæle går sammen om at udbrede kendskabet til FNs verdensmål i Randers.
Annonce

Randers: Interessen for at deltage i Randers' arbejde med FNs verdensmål er stor. 160 aktører har allerede tilmeldt sig et møde tirsdag 22. januar, hvor de kan få viden og inspiration til arbejdet med verdensmålene og idéudvikle på et folkemøde om verdensmål i Randers 29. maj.

De tilmeldte er lokale erhvervsfolk, iværksættere, offentlige institutioner, frivillige og andre ildsjæle.

Nogle af de tilmeldte har arbejdet med FN's verdensmål i flere år, andre er lige gået i gang, men ens for dem alle er, at de fremover vil indgå i et stærkt fællesskab om at udbrede kendskabet til målene, lyder det fra Randers Kommune.

Målet med Verdensmålene

FN's 17 verdensmål skal sikre en bæredygtig verden for alle inden 2030.

Byrådet i Randers vedtog i forbindelse med budget 2020-2023, at kommunen skal gå foran og bidrage til at udbrede de 17 verdensmål sammen med både offentlige institutioner, borgere, organisationer og erhvervsliv.

For at nå det mål er der indgået et samarbejde med nonprofitorganisationen Global Public, der står bag kampagnen "Danmark for Målene".

Samarbejdet skal bidrage til at udbrede verdensmålene i Randers som led i en indsats, der er landsdækkende.

Annonce

Borgmester glæder sig

- Jeg er rigtig glad for den store opbakning og for, at vi her i Randers er godt rustet med ideer og knowhow til at tage fat på de udfordringer, det vil være at række efter verdensmålene. Opbakningen er et godt tegn på, at aktørmødet og det kommende folkemøde rammer på et tidspunkt, hvor rigtig mange netop efterlyser viden og har et stort engagement i at nå målene. Jeg ser frem til at byde alle velkommen til aktørmødet, siger borgmester Torben Hansen (S).

Aktørmødet foregår på Underværket onsdag 22. januar klokken 15-17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce