Annonce
Østjylland

Mangelfuld rengøring og administrative fejl: Tre sushi-restauranter i Aarhus har sur smiley

Tre sushi-steder i Aarhus har lige nu en sur smiley hængende i vinduet. Letz Sushi har dog ikke længere, efter et nyt besøg har fjernet den seneste. Fotos: Flemming Krogh/Axel Schütt
Problemer med rengøring og dokumentation af egenkontrol har betydet, at tre sushi-restauranter i midtbyen har fået en sur smiley.
Annonce

AARHUS: Det har knebet med at efterleve fødevaremyndighedernes regler på det seneste for flere af byens sushi-steder.

Det viser en oversigt over aktuelle fødevarerapporter i Aarhus.

Senest 17. oktober langede Fødevarestyrelsen en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner af sted til Restaurant Soya i Vestergade.

Bøden kom i en såkaldt ekstra kontrol, som restauranten fik, fordi der under et besøg i august havde været en anmærkning om rengøringen.

Så denne gang faldt hammeren og den mellemglade smiley blev derfor skiftet ud med en sur.

I kølerum i kælder ses sorte pletter på hylder, hvor der opbevares åbne fødevarer, står der blandt andet i rapporten.

Hos Restaurant Soya i Vestergade er man ked af bøden og forsikrer, at der er taget hånd om det.

- Det skal selvfølgelig være i orden, og det tog kun et kvarter at gøre rent, så nu er der styr på det, fortæller Wei Wu, der ejer restauranten.

En sur smiley og to bøder for manglende rapporter var resultatet ved seneste besøg hos Sushi Springtime. Foto: Flemming Krogh
Annonce

- Dum fejl

Hos Letz Sushis afdeling i M. P. Bruuns Gade var der til gengæld ingen problemer med rengøring eller fødevaresikkerheden ved seneste besøg.

En administrativ fejl med egenkontrollen var i stedet grunden til, at der ventede en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley, da der tidligere har været lignende problemer med den elektroniske dokumentation.

- Vi har elitesmileys hele vejen rundt, så det er lidt dumt at falde på en teknikalitet. Vi har udført vores kontroller, men på grund af noget ferie, har vi ikke kunnet dokumentere det i vores system, siger direktør Anders Barsøe.

Han venter nu utålmodigt på, at Fødevarestyrelsen kommer på genbesøg, så blanketten med den sure smiley kan skiftes ud i vinduet.

- Normalt kommer de på genbesøg efter to måneder, men nu er der snart gået tre måneder, men selvom vi rykker dem, er de ikke kommet endnu, siger Anders Barsøe.

Torsdag 14. november har Fødevarestyrelsen været forbi igen, og Letz Sushi har nu ikke længere en sur smiley.

Annonce

To bøder og sur smiley

Hos Sushi Springtime i Park Allé var der flere problemer, som gav anledning til kritik og bøder ved Fødevarestyrelsens seneste besøg 25. september.

I rapporten står der blandt andet, at virksomheden har opbevaret personlige genstande under et kølebord i køkkenet. Noget man tidligere var blevet vejledt imod.

Derudover var der "sorte og gule belægninger på listerne til kølebordets skuffer og døre i salgsområdet", ligesom det blev indskærpet at "redskaber som kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentligt rene".

I alt modtog Sushi Springtime foruden den sure smiley to bøder på henholdsvis 5.000 og 2.000 kroner, da man ikke har haft nogle af de seneste kontrolrapporter synligt fremme i restauranten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejeren af Sushi Springtime.

Annonce
Annonce
Randers HK For abonnenter

Randers HK vendte tilbage til harpiks, håndbolde og halgulv: Reaktioner og billeder fra opstarten efter fire måneder i dvale

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce