Annonce
Østjylland

Manglende match: Direktør forlader jobbet efter 14 dage

Henrik Broch-Lips fik en kort tid som direktør på Kunst På Arbejde. Foto: Kim Haugaard
Århusiansk kunstanmelder og debattør passede ikke til Kunst På Arbejde.

AARHUS: Det blev en meget kort affære for århusianeren Henrik Broch-Lips som direktør for organisationen "Kunst På Arbejde". Han begyndte 1. september, men samarbejdet er hørt op. Han sagde op efter 14 dage.

Broch-Lips, der er cand.mag. i kunsthistorie og europastudier, var indtil 1. september direktør for Kunsthal Nord i Aalborg og har tidligere har været kunstanmelder på Århus Stiftstidende.

Den tidligere kurator for kunstmuseet Aros i Aarhus og Brandts i Odense, Anna Krogh, afløser Henrik Broch-Lips.

Bestyrelsesformand i foreningen Kunst På Arbejde, Lisbeth Heyde forklarer til "Kunsten.nu" direktørskiftet som et "manglende match".

Henrik Broch-Lips siger til Århus Stiftstidende, at han er bundet af sin kontrakt og derfor ikke yderligere kan forklare og begrunde sit valg.

- Nu vil jeg glæde mig til på freelancebasis at fortsætte med at arbejde med den bedste, nonkommercielle og eksperimenterende nutidskunst. Hvor det giver mening, og jeg kan udnytte mine kompetencer bedst muligt. Mine baser er stadig vores hus i Aarhus og lejligheden på Frederiksberg i København, og med mit pendlerværelse i Aalborg er jeg landsdækkende, når jeg skal udvikle nye projekter, siger Henrik Broch-Lips.

- Med Anna Krogh tilføres foreningen en stærk kunstfaglig kapacitet, skriver KPA i en pressemeddelelse.

- KPA har det vigtige formål at bringe den nye kunst ud til og arbejdspladserne. Det er en ære og et privilegium at stå i spidsen for denne hæderkronede institution, siger Anna Krogh.

Kunst På Arbejde er 65 år og en non-profit forening, der indkøber og cirkulerer samtidskunst blandt danske arbejdspladser. Foreningen rummer flere end 3.700 værker.

Anna Krogh

  • Anna Krogh, f. 1970, er mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet, og har en MA fra New York.
  • Hun er tidligere kurator på Aros Aarhus Kunstmuseum og Brandts i Odense samt medlem af Statens Kunstråds Internationale billedkunstudvalg.
Anna Krogh, tidligere kurator på Aros, overtager direktørjobbet. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce