Annonce
Debat

Manglende tilgængelighed ekskluderer mennesker fra hverdagen

Læserbrev: Forestil dig, at du må melde afbud til din søsters fødselsdag, fordi du ikke kan komme med bussen, at du altid kommer for sent tilbage i klassen, fordi du skal helt ned i kælderen for at bruge toilettet i frikvarteret. Du ikke kan komme ind i bygninger, fordi dørhåndtaget sidder for højt, og døren er for tung, eller i byrådssalen, fordi der ikke forefindes elevator. De fleste tænker aldrig over det, men for mennesker med et handicap er dårlig og manglende tilgængelighed en del af hverdagen.

I Randers midtby har Amtsavisen flere gange omtalt manglende tilgængelighed, og det rammer ekstra hårdt, når der så laves ændringer i midtbyen, som ikke gavner tilgængeligheden, men måske ligefrem gør den værre.

Her tænkes på ombygningen af Slotsgade og Østergade til stormsikring, hvor der er stejle nedkørsler, vandrender i fortovet, smalle passager og høje kantsten, som er svære at navigere i – både i kørestol og som dårligt gående eller svagtseende.

Annonce

I Danmark lever cirka 10.000 mennesker med cerebral parese (spastisk lammelse), og mange er gangbesværede eller har et andet fysisk handicap. Faktisk er der op mod en million mennesker i Danmark, der er berørt af et handicap.

Når man ikke kan komme rundt i sin hverdag, bliver man ekskluderet fra fællesskabet. Man bliver frataget muligheden for at leve et liv på linje med alle andre, alene fordi samfundet er indrettet efter de personer, der er gående og ikke har nogen fysiske skavanker. Mennesker med handicap skal have præcis de samme muligheder som alle andre, og det skal ikke være omgivelserne, der afgør, om man kan være med.

Mennesker med handicap skal have præcis de samme muligheder som alle andre.

Vi opfordrer jer, der kommer til at bestemme efter kommunalvalget, til at kigge på, om I kan gøre tilgængeligheden lidt bedre, så vi alle kan være med. Vi tager gerne en tur med rundt i bybilledet og hjælper med at pege på de steder, hvor man med en lille ændring kan sørge for, at også mennesker med handicap kan være med.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce