Annonce
Randers

Maren Knudsen genopstår med nyt navn og nyt koncept

Forpagterparret Rikke Westfall Andersen og Stephan Skjøtt Jørgensen har været kærester i seks år. I det daglige vil Stephan Skjøtt Jørgensen stå for driften af MK Café, da Rikke Westfall Andersen er ved at uddanne sig til pædagog. Hun vil dog også til at stå for blandt andet vagtplanlægning på stedet. Foto: Laura Aggernæs

Det forhenværende spisested, øl- og vinkælderen Maren Knudsen, har foruden nye ejere fået sig en overhaling af de større. Lørdag 1. april åbner stedet op med det nye navn MK Café.

Annonce

Randers: Sidst i oktober lukkede bar- og spisestedet Maren Knudsen fra den ene dag til den anden, da den tidligere ejer gennem mere end 20 år, Pauli Andreasen, gik konkurs. For ejerne af diskoteket In The Night, der har til huse øverst i bygningen, så de derfor pludselig en mulighed åbne sig for at give sig i kast med noget, de længe havde drømt om.

- Vi har længe leget med tanken om, hvordan vi kunne udvikle stedet ved også at drive fødevarevirksomhed. Så da lokalerne blev ledige, slog vi til, fortæller 25-årige Stephan Skjøtt Jørgensen, der sammen med sin far Steen Jørgensen ejer stedet.

Kort efter Maren Knudsen lukkede, åbnede den derfor igen frem til nytår - dog uden salg af mad. Og siden nytår har håndværkere været i gang med at renovere og sætte de gamle lokaler i stand. Blandt andet er der blevet lagt nyt gulv, baren er blevet flyttet, og så har stedet fået nye toiletter.

- Lokalerne har ikke været gjort i stand siden 1989, så der er sket rigtig meget, fortæller Stephan Skjøtt Jørgensen, der sammen med sin 22-årige kæreste Rikke Westfall Andersen forpagter caféen.

Forpagterparret går allerede nu med planer om at udvide caféen med en baggårdscafé med udeservering. Et arbejde, der bliver påbegyndt, så snart MK Café åbner til april. Derudover har de også planer om at omdanne lokalerne, der tidligere husede Club 5, til selskabslokaler, som man kan leje i regi af MK Café. Men det bliver tidligst, når gårdcaféen er klar. Foto: Laura Aggernæs
Annonce

Ingen "bodegastil"

Af samme årsag har forpagterparret valgt at hyre to kokke til at stå for madlavningen. Maren Knudsen har længe haft en særlig plads i Randers' byliv. Blandt andet har stedet været ejet af Carl-Petter -"stik mig en øl" -Jensen. Og netop derfor har de nye ejere besluttet at lade caféens nye navn henvise til det gamle.

Men selvom forpagterparret har en plan om på sigt at servere cocktails for kunderne i caféen i weekenderne, kommer MK Café ikke til at være præget af samme "bodegastil", som Maren Knudsen var, understreger Stephan Skjøtt Jørgensen.

- Maren Knudsen var mere en bar end et spisested, men vores café bliver mere et spisested end en bar, siger han.

Af samme årsag har forpagterparret valgt at hyre to kokke til at stå for madlavningen. I caféen vil man derfor kunne bestille "god og klassisk" cafémad med alt fra burgere, clubsandwichs, steaks og nachos til brunch, snacks og forskelligt sødt.

Derudover vil der være særlige menuer til børn, veganere og vegetarer samt en a la carte-tavlemenu, der vil blive skiftet ud hver mandag året rundt.

Annonce

En roligere arbejdsdag

- Vi ønsker selvfølgelig, at caféen bliver et populært sted i Randers Centrum, hvor folk kan komme hen for at få noget godt at spise. Og så håber vi, at stedet vil appellere til de kunder, der går op i at få en god kop kaffe eller en kvalitetsøl, siger Stephan Skjøtt Jørgensen, der selv ser frem til at skifte diskotekshverdagen ud med cafélivet.

- Når man har været i diskoteksbranchen i et par år, er det rart at komme videre. Vi er stadig glade for In The Night (diskoteket, red.), og vi vil også fortsætte med at have det. Men efter i tre år at have stået med salg af øl i baren og høj musik i ørerne, bliver det rart at kunne kræse lidt om kunderne i stedet for at skulle råbe til dem for at overdøve musikken, siger Stephan Skjøtt Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce