Annonce
Mariagerfjord

Mariager Efterskole isolerer sig fra lokalsamfundet efter decembers smitteudbrud: ME 1000 skal erstatte den lokale Rema 1000

Morten Wøhler Iversen, der er forstander på Mariager Efterskole, har glædet sig til at byde eleverne velkommen tilbage. Foto: Frank Pedersen
Mariager Efterskole var i december hårdt ramt af corona, da lige under halvdelen af skolens elever blev testet positive. I forbindelse med genåbningen 1. marts har efterskolen derfor taget ekstra forholdsregler for at forhindre, at en eventuel coronasmitte spreder sig til lokalsamfundet.

Mariager: Mariager Efterskole var i december hårdt ramt af coronasmitte, da en positiv test fra en medarbejder førte til, at 70 ud af skolens 157 elever blev testet positive.

Heldigvis var eleverne "symptomfrie smittebærere" - og dog. For det er ifølge Morten Iversen, der er forstander på Mariager Efterskole, også en af grundene til, at smitten nåede at sprede sig så voldsomt på skolen.

- Det er en meget lumsk sygdom. En rigtig snigersmitte. Når så mange elever har haft meget milde symptomer eller slet ingen, har det været svært at forebygge. Mange er overraskede over, at de er testet positive, så vi har ikke noget billede af, hvor det er kommet ind henne. Det kan jo sagtens have været i omløb en uges tid, inden medarbejderen oplevede symptomer, fortalte Morten Wøhler Iversen til avisen i december.

Annonce

Stor opbakning til nye retningslinjer

Derfor har efterskolen i forbindelse med genåbningen mandag 1. marts indført nye, skrappere retningslinjer. Det indebærer blandt andet, at eleverne holder sig i en "coronaboble" på skolen - og altså ikke besøger butikker i lokalområdet.

Derudover skal elever og ansatte, udover at fremvise en negativ test ved ankomsten til skolen, testes to gange om ugen.

- Vi har oplevet stor opbakning til initiativet. Eleverne er meget forstående om, at vi skal passe på lokalområdet, og så har vi oprettet vores egen lille kiosk, vi kalder ME-1000, griner forstanderen.

Kiosken skal være en pendant til den lokale Rema 1000, som eleverne plejer at handle i. Men selvom det ikke lige bliver i supermarkedet, kommer man stadigvæk til at kunne løbe ind i efterskoleeleverne i lokalområdet.

- Vi kommer stadigvæk til at bruge skovene og områderne ved fjorden. Men altid under opsyn af en lærer, så vi kan sikre, at alle retningslinjer bliver overholdt, fortæller Morten Wøhler Iversen.

Selv om en stor del af eleverne muligvis har antistoffer i kroppen, giver det stadigvæk mening at afskærme eleverne fra lokalbefolkningen, så vidt det er muligt.

- Der er ingen, der ved, hvor længe man har antistoffer, men hvis vi læner os op ad de 12 uger, Sundhedsstyrelsen mener, man er immun, så er vi faktisk allerede i uge 12 efter vores smitteudbrud. Så vi opfører os som om, alle kan blive smittet fra ny og tager vores forholdsregler derefter, uddyber forstanderen.

Annonce

Forstår kollegaers frustration

Mariager Efterskole ligger i Region Nordjylland, og er derfor en del af den udvidede genåbning, der omfatter Nordjylland og Vestjylland fra første 1. marts.

Forstanderen priser sig lykkelig for, at efterskolen ligger 15 kilometer nord for den magiske grænse. Han forstår godt de elever og ansatte, der stiller sig uforstående overfor, at åbningen af efterskolerne kun gælder visse steder.

- Det må virkelig være frustrerende. Vores elever kommer jo fra hele landet, så jeg forstår godt kritikken. Vi er lykkelige for at have vores elever tilbage, for man var virkelig begyndt at kunne mærke, at zoom-undervisningen var gået ud over eleverne.

Derfor var mandag 1. marts da også en kæmpe festdag for den glade forstander.

- Vi havde gang i den røde løber, balloner, konfettikanoner og hele molevitten. Det var virkelig en stor dag. I dag tirsdag spiser vi brunch, og så skal vi ellers have fokus på trivsel det næste stykke tid. Fagligt er vi heldigvis godt med, fortæller forstander Morten Wøhler Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mariager Tennisklub klar til sæsonstart

Annonce