Annonce
Østjylland

Mariager får penge til ny brandstation

Mariager Brandstation skal flytte væk fra Ny Havnevej 5B, hvor billedet her er taget, fordi Mariagerfjord Kommune skal i gang med at sanere området. Arkivfoto

Byrådet i Mariagerfjord Kommune har besluttet at frigive 1,3 millioner kroner til en ny brandstation i Mariager. Det vides endnu ikke, hvor den skal ligge.

Siden slutningen af 2013 har Mariager Brandstation haft til huse i en lagerbygning på Ny Havnevej 5 B. Men i forbindelse med en forestående sanering af området på Mariager Havn, skal bygningen nedrives, og derfor er Mariager Brandstation nødt til at finde et andet sted at være.

Men at finde en eksisterende lokation midt i Mariager, som kan opfylde Falcks krav om responstid, og som har en tilpas størrelse og ikke alt for høj husleje, har vist sig at være helt og aldeles umuligt.

Derfor var det ved torsdagens byrådsmøde op til politikerne i Mariagerfjord Kommune at beslutte, om man ville frigive 1,3 millioner kroner til en helt ny brandstation i Mariager.

Annonce

Ifølge indstillingen i dagsordenen lød forslaget fra direktionen i teknik- og miljøforvaltningen, at der bygges en ny brandstation på én af kommunens erhvervsgrunde på Himmelkol. Men det viser sig, at den placering vil give nogle problemer for de frivillige brandmænd, der skal kunne være på stationen i løbet af få minutter, efter alarmen er gået.

»De frivillige brandmænd bor tættere på den gamle station, end det vil være tilfældet med en ny station på Himmelkol. De cykler alle sammen til stationen, når alarmen går, hvilket hidtil ikke har været noget problem, fordi de cykler ned ad bakke. Men hvis de skal cykle op på Himmelkol, så bliver der altså problemer med responstiden,« forklarede borgmester Mogens Jespersen (V) til det øvrige byråd i sin introduktion til punktet.

Som konsekvens af brandmændenes bekymringer havde man derfor fra Økonomiudvalgets side stillet forslag om, at den ny brandstation i stedet blev placeret midt i Mariager på et grønt område lige ved siden af Mariager Skole på Hjulhusvej. Men heller ikke den løsning faldt i god jord. Hverken hos Mariager Skole eller byrådspolitikerne.

»Mariager Skole har meddelt vores skolechef, at det pågældende stykke jord er den eneste mulighed, de har, hvis de skal have et grønt areal. Og hvis de på et tidspunkt finder på at udvide, så er det kun muligt dén vej. Derudover passer skolebørn og udrykning bare ikke helt så godt sammen, og det er vi selvfølgelig nødt til at tænke på også,« sagde Mogens Jespersen.

Og den udmelding faldt i god jord hos byrådsmedlem Jane Grøn (S) og Finn Cilleborg (S).

»Jeg er helt enig med Mariager Skole. Jeg synes også, det er hul i hovedet at lægge en brandstation deroppe,« sagde Jane Grøn, hvorefter partikollegaen Finn Cilleborg supplerede:

»Det ville være synd at placere en brandstation på det nærmest eneste grønne areal i området. Ved at lægge den et andet sted tilgodeser vi alle SFO-børnene, som har så stor glæde af arealet,« sagde han.

Der har tidligere været stillet forslag om at bygge en helt ny brandstation nede ved vandet. Men heller ikke den idé er der den store opbakning til.

»Personligt synes jeg, at det vil være synd at placere en ny brandstation dernede, når nu vi er ved at rydde hele området, så vi kan få det gjort rigtig lækkert,« fastslog Mogens Jespersen.

I sidste ende besluttede byrådet af frigive de 1,3 millioner kroner, det koster at bygge en ny brandstation, og så bliver det op til teknik- og miljøforvaltningen at finde ud af, hvor den nye station skal placeres.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce