Annonce
Østjylland

Mariager i chok over sortmalede gravsten

Mariager Kirkegård er ramt af omfattende hærværk. 86 gravsten er blevet overmalet med sokkelmaling og der er malet hagekors på toiletbygningen. Her ses kirkegårdsleder Kirsten Fabricius ved en af gravstenene. Foto: Annelene Petersen

Tirsdag nat blev 86 gravsten overmalet med sokkelmaling, på toiletbygning er malet otte hagekors

Se billederne: Hærværk på Mariager Kirkegård

Annonce

»Det er meget chokerende, og jeg forstår slet ikke, at nogen kan finde på det. Når man går her til daglig og passer gravstederne, føler man også, det er noget af ens eget,« sagde kirkegårdsleder Kirsten Fabricius, der dybt berørt havde travlt med at registrere det uhyggelige hærværk.

Heftigt hærværk på Østre Kirkegård

Gravstenene er overmalet med den kraftige tjæreagtige sokkelmaling, som også er brugt på den lille hvide toiletbygning.

Ella Laursen var på kirkegården for at se familiens gravsted.

»Det er frygteligt, begge mine forældres gravsten og min søsters er overmalet, til alt held er min datters gravsten, der ligger lidt herfra, gået fri,« siger hun med blanke øjne og tager sig sammen for at spørge kirkegårdslederen, hvad der kan gøres.

Nyt hærværk på Østre Kirkegård

Hadsund Stenhuggeri vil med en højtryksrenser sandsynligvis kunne få malingen af de polerede gravsten, mens opgaven bliver vanskeligere i forhold til de mere ru sten.

»Jeg hørte det nede i byen og så måtte jeg bare herop og se om, der var sket noget med vores gravsten«, siger Ella Laursen, som møder andre, der er der i samme ærinde.

Imens avisen var på stedet kom flere for at se det omfattende hærværk.

Politiassistent Ole Richter Pedersen, Himmerlands Politi i Hobro, var på kirkegården og sagde:

»Hele byen er berørt af det her, der er folk, der kommer herop og står og græder ved gravene. Vi har endnu ikke spor af hærværksmændene og modtager gerne henvendelser fra folk, der har set noget. De kan ringe direkte til mig på 72581158 eller på 114,« siger han.

Seneste nyt: Ingen spor i gravskænderi-sag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce