Annonce
Østjylland

Mariager Saltcenter får håndsrækning af byrådet

Mariager Saltcenter håber at kunne komme i gang med udvidelsen af sine aktiviteter inden for en overskuelig fremtid. Arkivfoto

Et enigt byråd har besluttet at halvere det årlige afdrag på det lån, som Mariager Saltcenter fik til udvidelsen af Café Saltbøssens område samt en nødvendig renovering af attraktionens tag i 2011.

Mariager: Saltcentret i Mariager er kommet et godt stykke tættere på en fremtidig udvidelse af sine aktiviteter på byens havnefront. Torsdag aften 1. juni besluttede et enigt Mariagerfjord Byråd nemlig at halvere saltcentrets årlige afdrag på det 2,5 millioner kroners anlægstilskud, som saltcentret fik tilbage i 2011.

Tilskuddet blev givet til Mariager Saltcenter i forbindelse med en planlagt udvidelse af attraktionens arealer. Udvidelsen ville gøre det muligt at bortforpagte Café Saltbøssen, som på daværende tidspunkt var lidt af en underskudsforretning, og derfor valgte Mariagerfjord Kommune at bakke op om initiativet.

Af de 2,5 millioner kroner skulle 1,2 millioner kroner bruges til etableringen af den tagterrasse, som i dag hører til Café Saltbøssen, og det fulde beløb skulle betales tilbage over en otteårig periode.

Byrådets beslutning om at halvere det hidtidige afdrag på 259.375 kroner om året betyder, at Mariager Saltcenter først kan indfri lånet i 2020 i stedet for i 2019. Til gengæld får attraktionen i både 2017 og 2018 frigivet 129.687 kroner.

- Vi gør os nogle tanker om en udvidelse nede på saltcentret, og derfor har vi brug for at øge vores økonomiske råderum. Udover nedsættelsen af det årlige afdrag, arbejder vi derfor på højtryk for at finde nogle andre finansieringsmuligheder også, lød det fra Finn Cilleborg (S), der af Mariagerfjord Byråd er blevet udpeget som formand for Mariager Saltcenters bestyrelse.

- Vi gør os nogle tanker om en udvidelse nede på saltcentret, og derfor har vi brug for at øge vores økonomiske råderum.

Finn Cilleborg, bestyrelsesformand

En hilsen til bestyrelsen

Dansk Folkepartis Jan Andersen bakkede ligesom det øvrige byråd op om beslutningen, men han havde alligevel en bemærkning, som han ønskede, at Finn Cilleborg tog med til den øvrige bestyrelse i Mariager Saltcenter.

- Jeg har fulgt regnskabet for saltcentret de sidste par år, og det er altså ikke optimistlæsning. Jeg synes, man burde kunne finde drift i egen gård, når man er en stor attraktion på en god beliggenhed i vores kommune, sagde han.

Mariager Saltcenter mangler i øjeblikket at tilbagebetale 518.750 kroner af det oprindelige anlægstilskud på 2,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Annonce