Annonce
Mariagerfjord

Mariagerfjord går frem i erhvervsklimaundersøgelse

I april indgik Mariagerfjord Kommune og Dansk Byggeri en partnerskabsaftale. PR-foto
Sagsbehandlingstiden på byggesager er dog et af de steder, hvor der er plads til forbedringer. Her skal ventetiden ned, påpeger borgmesteren.

Mariagerfjord: Det går støt fremad med erhvervsvenligheden i Mariagerfjord Kommune.

Det er konklusionen på Dansk Byggeris årlige undersøgelse, som tager temperaturen på de danske kommuners erhvervsklima.

Borgmester Mogens Jespersen glæder sig over, at det går den rigtige vej, skønt der er plads til forbedringer.

- Det er rigtigt flot, at vi springer 10 pladser frem på listen i en tid, hvor vi har hævet skatten og grundskylden, fordi vi blev ramt af Statens udligningsordning, siger Mogens Jespersen, og borgmesteren fortsætter:

- Dialogen med virksomhederne er helt central. Derfor besøger vi vores virksomheder og lytter til deres behov. Her får vi ofte øje på, hvad vi kan gøre for, at det bliver nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed i vores kommune.

Med en placering som nummer 68 indtager kommunen en midterplacering både i Nordjylland og på landsplan. I det nordjyske er Mariagerfjord Kommune én blandt kun fire kommuner, som kan notere fremgang.

Annonce

Strammer op på byggesagsbehandling

Erhvervsuddannelse og samarbejdet mellem folkeskoler og erhvervslivet er et par af de parametre, hvor kommunen klarer sig markant over landsgennemsnittet. Desuden er kommunen væsentligt bedre end gennemsnittet til at få nyledige i beskæftigelse.

Sagsbehandlingstiden på byggesager er et af de steder, hvor der er plads til forbedringer.

- Ventetiden skal rent ud sagt ned. Derfor har vi afsat ekstra ressourcer til området. Desuden ser vi, at nogle sager trækker ud, fordi ansøgningerne er mangelfulde. Derfor har vi aftalt med Dansk Byggeri, at vi holder kurser, så rådgiverne bliver klædt bedre på til at lave en bedre ansøgning, siger borgmester Mogens Jespersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce