Annonce
Randers

Mariagerfjord Kommune: Nyt initiativ er lig med sikker adgangsbillet til arbejdsmarkedet

Lene Vejrhøj Busk, Anne-Marie Østergaard Kreutzer og Vera Larsen. PR-foto

Jobcentret og ældreplejen bag nyt initiativ, der skal skaffe flere i gang med en sosu-uddannelse

Annonce

Hobro: Mens man overalt i landet sukker efter sosu'er, satser Mariagerfjord Kommune på at give ledige chancen for en ny start med en sosu-uddannelse.

I første hug har ni takket ja til tilbuddet om et 45 dages kursus, der kvalificerer dem til at arbejde i ældreplejen. De har tilmed fået en uddannelsesaftale stillet i udsigt, der sikrer dem løn under hele uddannelsen, hvis de tager fat på sosu-uddannelsen til august.

Annonce

Sikker på job

Uddannelseskoordinator Vera Larsen er glad for de lediges interesse for sosu-faget:

- Førhen kunne vi vælge og vrage blandt de unge. Nu skal de vælge os til. Derfor er det godt, at de ledige har mod på en sosu-uddannelse, som bliver en sikker adgangsbillet til arbejdsmarkedet. Vi har nemlig akut brug for personale i ældreplejen, siger Vera Larsen.

Vera Larsen betoner, at det er en forudsætning, at de ledige skal have lyst til at arbejde med mennesker for at få et arbejde i ældreplejen i kommunen.

Annonce

Udgifter deles

Initiativet er et samarbejde mellem ældreplejen og jobcentret.

- Mange ledige har svært ved at klare sig på en SU, fordi de allerede har etableret sig. Derfor har vi valgt at indgå uddannelsesaftaler med de ledige, så de allerede på uddannelsens grundforløb får løn på skoleophold, forklarer rekrutteringskonsulent Lene Vejrhøj Busk.

Udgifterne deles, så Jobcentret betaler de 45 dages sosu-kursus, mens ældreplejen betaler lønnen under uddannelse.

- Dermed bliver det nemmere for de ledige, at få enderne til at hænge sammen under hele uddannelsesforløbet, siger Lene Vejrhøj Busk.

Anne-Marie Østergaard Kreutzer, der har rundet 50 år, er en af dem, der har taget i mod tilbuddet om en uddannelsesaftale.

- Jeg har arbejdet som personlig hjælper i mange år, så arbejdet med mennesker er ikke nyt for mig. Jeg ser det her som en gylden mulighed for at få papir på det, jeg brænder for. Det havde aldrig været en mulighed for mig, hvis jeg skulle tilbage på en SU, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce