Annonce
Mariagerfjord

Mariagerfjord Kommune vil opprioritere samarbejde med lokale virksomheder

Udvalgsformand Edin Hajder efterlyser, at lokale virksomheder kontakter Virksomhedsservice, når de skal rekruttere arbejdskraft. PR-foto
Målinger viser, at det går godt med at få ledige i job eller uddannelse i Mariagerfjord Kommune, men der er også plads til forbedringer, mener udvalgsformand.
Annonce

Mariagerfjord: Af Beskæftigelsesministeriets rangliste fremgår det, at Mariagerfjord Kommune gør det bedre end forventet.

- Vi er meget begejstrede over, at det er lykkedes os at få 130 færre personer på offentlig forsørgelse, end der var forventet af os på baggrund af de rammevilkår, der er gældende for vores kommune, siger formand for udvalget for arbejdsmarked og uddannelse, Edin Hajder, i en pressemeddelelse.

Mariagerfjord Kommune ligger på en 13.-plads på ranglisten ud af landets 98 kommuner.

Det fremgår dog også, at Mariagerfjord Kommune sammenlignet med de andre nordjyske kommuner har haft en mindre positiv udvikling på ydelserne kontanthjælp og uddannelseshjælp.

Annonce

Samarbejde med erhverv

- Det er også vigtigt hele tiden at holde et vågent øje med, hvor vi skal udvikle os. Og det skal vi blandt andet på kontanthjælpsområdet, hvilket vi har lagt en strategi for i vores Beskæftigelsesplan 2020, uddyber Edin Hajder.

En af Mariagerfjord Kommunes visioner er at opprioritere samarbejdet med de lokale virksomheder.

- Virksomhederne efterspørger arbejdskraft som aldrig før, og her er det vigtigt, at virksomhederne betragter kontanthjælpsmodtagere og unge som en reel arbejdskraftreserve. Vi har brug for, at virksomhederne kontakter Virksomhedsservice, når de skal rekruttere arbejdskraft. På den måde kan vi indgå et strategisk samarbejde om at skræddersy opkvalificeringsforløb til de ledige, så de matcher virksomhedens behov, siger Edin Hajder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce