Annonce
Mariagerfjord

Mariagerfjord leder efter et nyt institutionsområde

Udvalgsformand Svend Madsen vil skabe et bofællesskab mellem institutioner i Mariagerfjord Kommune, hvor  der vil være mulighed for at dele nogle faciliteter og arealer. Foto: Haugaard
Hvor kan vi skabe de bedste fysiske rammer for en udviklende og tryg hverdag for børn i 0-6-årsalderen i Hadsund? Sådan lyder den opgave, Mariagerfjord Kommune har fået af politikerne.

MARIAGERFJORD: I dag er der fem dagsinstitutioner i fjordbyen og det er hensigten, at i hvert fald nogle af dem skal flytte til et sted i umiddelbar nærhed af skolen eller idræts- og fritidsfaciliteter. Det er en følge af budget 2019, hvor 27 ud af 29 byrådsmedlemmer ønskede at samle børnehuse i Hadsund.


Der har desværre været tegnet et skræmmebillede af en mega-institution med hundredvis af børn, men der er faktisk tale om, at vi ønsker at skabe et trygt bofællesskab.

Svend Madsen


Annonce

- Der har desværre været tegnet et skræmmebillede af en mega-institution med hundredvis af børn, men der er faktisk tale om, at vi ønsker at skabe et trygt bofællesskab, hvor flere selvstændige institutioner flytter ind i samme område. Her vil der være mulighed for at dele nogle faciliteter og arealer, mens andre dele vil være målrettet den enkelte enhed og dermed udgøre den trygge ramme for en børnegruppe ganske som nu. Det giver nye muligheder for både børn og personale, som for eksempel fælles motorik- og værkstedsfaciliteter, fælles produktionskøkken, fleksibel anvendelse af særlige medarbejderkompetencer, siger udvalgsformand Svend Madsen.

Plads til fleksibilitet

Når det gælder placeringen, er alle muligheder i princippet åbne. Kommunen har dog i øjeblikket især øje på arealer i nærheden af Hadsundhallen og Hadsund Skole.

Udvalgsformanden oplyser, at der ikke endnu er taget stilling til, hvilke institutioner der skal flytte sammen, men understreger, at udvalget vægter højt, at den fremtidige placering skal have plads til udvidelser og fleksibilitet.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce