Annonce
Mariagerfjord

Mariagerfjord Pigekor på Europas største rytmiske vokalfestival i Aarhus

Mariagerfjord Pigekor på hovedscenen til Aarhus Vocal Festival 2019. PR-foto

Aarhus: Det er ikke mange kor og vokalgrupper i verden, der får lov til at optræde på hovedscenen til Europas største festival for rytmisk kormusik i Aarhus. Derfor var det en speciel anerkendelse, da Mariagerfjord Pigekor gik på scenen som en del af åbningsprogrammet på Aarhus Vocal Festival foran 950 publikummer fra hele verden.

Koncertnavnene på festivalen var blandt de førende og dygtigste vokalgrupper verden over, så Mariagerfjord Pigekor var i særdeleshed kommet i fornemt selskab.

Og Pigekorets kunstneriske leder Christian Fris-Ronsfeld er stolt af den måde, korpigerne har håndteret det pres det er at stå på en scene, hvor en stor del af vokalverdenen måler og vejer deres præstation.

- Pigerne har med deres passion for korsang, fællesskabsånd og professionalisme leveret et show i særklasse, som er med til at udbrede budskabet om det unikke kormiljø, vi har af højeste karat i Mariagerfjord Kommune, siger Christian Fris-Ronsfeld, i en pressemeddelelse.

At dømme på de rosende ord, der er kommet fra både kunstnere, fagfolk og publikum verden over, står det klart, at det ikke kun er i Mariagerfjord Kommune pigerne imponerer.

Ros fra producer

Et af de helt store navne inden for vokalmusik, Bill Hare, - producer for den verdenskendte vokalgruppe Pentatonix - var blandt publikum, og han holdt sig ikke tilbage med rosende ord.

- Korets energi, musikalitet, scenevanthed og professionalisme er noget, man sjældent ser hos et kor i deres aldersgruppe, siger Bill Hare.

At synge til et event som Aarhus Vocal Festival giver sangerne i Mariagerfjord Pigekor inspiration til næste skridt.

- Det var en fantastisk oplevelse. Hele stemningen omkring det var unik og ikke noget der på samme måde har været til vores andre koncerter. En stemning af en forventning eller respekt for vores arbejde, og samtidig var det en inspiration for os at se hvordan andre kor gør, siger Ida Fisker, sanger i Mariagerfjord Pigekor.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce