Annonce
Mariagerfjord

Mariagerfjords velfærdsdirektør går på pension: - Jeg er ikke træt af jobbet

Peter Møller Rasmussen går på pension til sommer. Det er ikke, fordi han er træt af sit job. Men der er nogen ting, han ikke har tid til nu, som han savner. Pressefoto: Mariagerfjord Kommune
Det er ikke frustration over jobbet, der får Mariagerfjord Kommunes velfærdsdirektør, Peter Møller Rasmussen, til at gå på pension til sommer. Tværtimod har han svært ved at huske dårlige dage som direktør. Til gengæld mangler han tid til noget af alt det andet i sit liv.
Annonce

Mariagerfjord: Fem år som skolechef og derefter fem år som direktør for først børn- og familieområdet og derefter hele velfærdsområdet i Mariagerfjord Kommune. Peter Møller Rasmussen har gjort en stor indsats i forvaltningen, men når hans kontrakt udløber til juli, siger han tak for nu og går på pension.

- Jeg er jo ansat på åremål, og derfor virkede det som en god anledning til at gå på pension, forklarer Peter Møller Rasmussen, som stadig har fem måneders arbejde foran sig.

- Jeg kunne godt have ventet med at melde det ud, men kommunaldirektøren ville gerne have en tidlig udmelding af hensyn til den kommende ansættelsesproces, forklarer han.

Annonce

Ros fra borgmesteren

Borgmester Mogens Jespersen (V) har været glad for mange års tæt samarbejde med Peter Møller Rasmussen.

- Peter blev skolechef hos os, da jeg var ny formand for børne- og familieudvalget. Vores første opgave var en ny skolestruktur, hvor vi nedlagde syv folkeskoler. Det var en ordentlig mundfuld, hvor Peter og jeg blev sat på prøve i haller og forsamlingshuse. Siden kom folkeskolereformen, som også var en kolossal udfordring, hvor jeg virkelig satte pris på Peters assistance og rådgivning, fortæller Mogens Jespersen.

Han roser også Peter Møller Rasmussens evner som velfærdsdirektør.

- Peter er ambitiøs og meget vidende, og så har han en fantastisk evne til at løfte sig op i helikopteren og se de store perspektiver i en sag. Det er noget, jeg som politiker og borgmester sætter stor pris på, siger Mogens Jespersen.

Annonce

Ikke træt af jobbet

Det er da heller ikke en velfærdsdirektør, som er træt af sit job, der sætter retningen mod pensionen. Tværtimod understreger han igen og igen, hvor glad han er og har været for arbejdet både som skolechef og velfærdsdirektør.

- Jeg trives med de udfordringer, det giver. Også selvom det indimellem kan være lidt bøvlet, så er det grundlæggende spændende. Bøvlet er jo en del af det, og hvis jeg kan få det til at blive lidt mindre af det, så føler jeg jo, at det nytter, forklarer han.

Derfor handler det mere om tid end om træthed, når han trækker bremsen efter en vellykket karriere.

- Jeg vil jo også gerne kunne nå lidt andet, forklarer Peter Møller Rasmussen.

Annonce

Tæller ikke timer

Det er nemlig ikke en 37-timers uge at være velfærdsdirektør. Hvor mange timer, arbejdsugen så er på, ved han ikke helt.

- Jeg tæller ikke timer, men der er da nok et par dage i ugen, hvor jeg kommer klokken 7.00 og bliver der til ud på aftenen, fortæller han.

Desuden kan søndag eftermiddag godt gå med planlægning af udvalgsmøder.

Det, der så ikke bliver tid til, er det friluftsliv, som Peter Møller Rasmussen elsker. Både vandreture og cykling og roning i kajak står på ønskelisten, når der i eftersommeren falder lidt ro på. Desuden er der kommet børnebørn til.

Han er ikke bange for at komme til at kede sig, når arbejdstimerne forsvinder.

- Jeg tænker, at der er så mange ting, som jeg har interesse for, at det nok skal gå. Ellers sker der vist heller ikke noget ved, at jeg kommer en smule ned i tempo, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce