Annonce
Mariagerfjord

Mariagers nye ministrand vækker glæde og aggressiv debat: Må hundene overhovedet være der?

Den nye strand øst for lystbådehavnen i Mariager har allerede bragt meget glæde, når vejret ellers har artet sig til det. Men nu er hundeluftere og brugere uden hund kommet op at toppes om, hvad der egentlig er hensigtsmæssig brug af de nytilsandede arealer. Foto: Frank Pedersen
I susende fart efter mange års ventetid lykkedes det byrådet i Mariagerfjord at få en ny strand til Mariager denne sommer. Det vækker glæde i købstaden - men der er bestemt ikke enighed om, hvordan sådan en strand skal bruges.
Annonce

Mariager: Græstotterne stikker stadig spidsen op i udkanten af Mariagers spritnye ministrand, som skal gøre badeområdet øst for lystbådehavnen lidt mere brugs- og børnevenligt.

Selvom sommerens vejr ikke har været entydigt badeinviterende har de spredte varme dage da også allerede indviet stranden, hvor sand for 35.000 kroner er blevet hældt på græstæppe og fjordbund.

En af dem, der særligt glæder sig over den nyetablerede strand, er byrådspolitiker i Mariagerfjord Kommune Erik Kirkegaard Mikkelsen (V). Han begyndte allerede for over 15 år siden, før kommunerne var lagt sammen, indsatsen for at få tilføjet en strand til byrummet i Mariager.

Allerede dengang blev det grønne område jævnligt brugt til sommerudflugter med picnickurv - og så kunne børnene stikke tæerne i vandet ved samme anledning. Derfor forsøgte de daværende politikere at søge Kystdirektoratet om tilladelse til anlæggelse af en strand på stedet.

Annonce

Kriminel idé

- Det syntes Kystdirektoratet var en rigtig dårlig idé. De opførte sig faktisk næsten, som om det var kriminelt, at vi overhovedet havde fået den tanke, husker Erik Kirkegaard Mikkelsen, som derfor måtte parkere idéen.

Men han er ikke typen, der tager et nej, som et endegyldigt nej i en sag, og derfor ansøgte Mariagerfjord Kommune sidste år igen om tilladelse. Og denne gang blev det til et ja fra Kystdirektoratet.

Lige før byrådet gik på ferie denne sommer, lykkedes det så at finde pengene til projektet og vedligeholdelsen af projektet. Få uger senere kom lastbilerne kørende med sandet.

- Det er da glædeligt, når noget, man har kæmpet for for almenvellets skyld, endelig bliver til virkelighed, siger den erfarne politiker, som dog ikke selv har været på stranden endnu.

Annonce

Rosende ord

Til gengæld har han nydt at køre forbi og se de besøgende benytte sig af den. Og han har da også modtaget et par rosende ord fra lokale støtter.

- Der er mange mennesker, som har givet udtryk for, hvor fint det er, at stranden er der, fortæller Erik Kirkegaard Mikkelsen, som derfor også ærgrede sig dobbelt, da han fik en noget andet opringning forleden.

En af hans bekendte fortalte nemlig, hvordan han havde set en hundelufter bare sparke lidt sand henover hundens efterladenskaber og derefter forlader stranden.

- Ved du hvad, den fine nye strand skal jo ikke være en hundelufterplads. Det kan ikke være rigtigt, når børnene skal lege der, siger politikeren, som derfor valgte at slå et opslag op i den facebookgruppe, hvor han bad hundeejerne om at samle op efter sig selv.

Annonce

Facebookkrig

Og så havde han balladen. 155 kommentarer fulgte efter, mens ordets sværd og spyd blev svunget mellem hundeejere og ikke-hundejere. Snart handlede diskussionen ikke om opsamling, men om hvorvidt hunde overhovedet skulle opholde sig på en badestrand, mens hundelufterne mente, at de var der først.


Selvfølgelig kan folk se, at det er ikke er fornuftigt, at hunden skal gå på toilet der. Det svarer til at lukke den ind på børnehavens legeplads.

Erik Kirkegaard Mikkelsen (V) om brugen af Mariagers nye strand som hundetoilet


Men efter sin opfordring trak Erik Kirkegaard Mikkelsen sig straks ud fra debatten igen - noget chokeret over dens voldsomhed. Han er stadig ikke interesseret i at forholde sig til, om hundelufterne må være der eller ej.

- Jeg har aldrig haft den tanke, at folk ville se stranden og tænke: "Sikke et dejligt hundetoilet", siger han og tilføjer:

- Det er både til at le og græde over.

Annonce

Fornuften vil sejre

Han håber, at hundeejerne kan få deres hund til at krumme ryggen udenfor stranden, men at de trods alt vil samle op, hvis det mislykkes.

- Jeg tror på, at fornuften sejrer til sidst. På den måde er Facebook både et godt og dårligt medie. Hvis man lige bliver ramt af noget, sætter man sig og skriver uden lige at tælle til ti først. Selvfølgelig kan folk se, at det er ikke er fornuftigt, at hunden skal gå på toilet der. Det svarer til at lukke den ind på børnehavens legeplads, konstaterer den garvede politiker.

Udover hundetoilet-problemerne er det eneste negative Erik Kirkegaard Mikkelsen har hørt lidt kritik af strandens begrænsede størrelse. Han synes dog lige, at borgerne skal begynde med at nyde den først.

- Måske kan vi udvide den senere, der kan vel altid komme lidt ekstra sand på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kom så Danmark – vi kan godt!

Randers For abonnenter

Beboere savner bussen i Helstrup og Øster Velling: - De har taget vores livsnerve fra os

Annonce