Annonce
Østjylland

Marion udlever prinsessedrøm for at overleve smerterne

»Jeg er egentlig en drengepige. Men der er gemt en prinsesse selv i den værste drengepige,« siger Marian Krobath Olesen, der har Margrethe Designs og butikken Akrobath i Hadsund. Foto: Ole Jakobsen

Fra sin butik i Hadsund designer og sælger Marion Krobath Olesen eventyrlige prinsessekjoler. Det gør hun på trods af, at hun har flere kroniske sygdomme, som giver store smerter. Nu deler hun prinsessedrømmen med syge piger.

»Velkommen til min prinsesseverden.«

Indenfor er man ikke i tvivl om, hvem målgruppen er. Derfor sørger Marion Krobath Olesen altid for at lægge bilblade udenfor, så der er underholdning til far og søn. Foto: Ole Jakobsen

Ordene kommer fra Marion Krobath Olesen, som hun byder velkommen i sin butik Akrobath. På gåden i Hadsund er man slet ikke i tvivl om, hvor man skal gå hen, hvis man er på udkig efter en rigtig prinsessekjole. Som man træder ind i butikken, bliver man overvældet af de sødeste kjoler med blonder og tyl. Det lyserøde farvetema er gennemført og skarpt suppleret med guld.

Da Marion Krobath Olesen først google ordet »tylskørt«, som der ikke særlig mange resultater frem. Det gør der nu, for det er kommet på mode at tage billeder i bedste prinsessestil. Foto: Ole Jakobsen

Konceptet er at sælge og udleje prinsessekjoler til piger og kvinder med eget brand »Margrethe Designs«. Stamkunderne er fotografer, som bruger kjoler eller store tylskørter, når der skal tages ekstra eventyrlige billeder.

Annonce
Hun designer også store kjoler til store prinsesser. Foto: Ole Jakobsen

»Jeg designer selv kjolerne og får nogen til at sy dem. Hårbåndene og de store tylskørter syer jeg selv. Jeg bliver faktisk kaldet »tylmamma«,« siger hun med et grin, mens hun viser rundt i butikken.

Butikken rykker snart op i andre lokaler længere oppe ad gågaden i Hadsund. Foto: Ole Jakobsen

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .article-related, .mjm-most-read-article {

display: none;

}

Bag den lyserøde sky af eventyrlighed gemmer sig en alvorlig virkelighed. Marion Krobath Olesen var før en karrierekvinde inden for Dansk Supermarked, blandt andet med titlen som driftschef. Men en rideulykke, som resulterede i en brækket ryg, blev starten på en kronisk smertetilstand for hende. Efterfulgt af en arbejdsskade og komplikationer efter graviditet, resulterede det i en to års lang sygemelding.

»Jeg kan ikke forholde mig i ro, så jeg ville ikke bare gå derhjemme. Det at være syg og det prædikat, man får på sig, passede ikke til mig. Lægen sagde, at jeg skulle få mig en hobby. Så begyndte jeg at lave hårbånd og tylskørter til min datter, og det blev starten på det hele,« fortæller hun.

Hun beskriver sin hverdag som et sandt smertehelvede, og hun tager dagligt medicin for at styre det.

»Det burde ikke gøre så ondt at leve,« siger hun med et sarkastisk grin, dog med alvorligheden afspejlet i sine øjne.

Det prinsesseunivers, hun har skabt, er hendes måde at tackle den ellers hårde hverdag på.

»Jeg har valgt prinsessetemaet på grund af min sygdom. Der skal være noget sjovt at stå op til om morgenen. Det er min egen prinsessedrøm, jeg lever ud,« siger hun.

Udover sin butik og webshop har Marion Krobath Olesen kastet sig ud i velgørende arbejde. På eget initiativ har hun skabt et samarbejde med Ønskefonden og Børnecancerfonden, som har fundet frem til seks kræftsyge piger i alderen fem til 15 år. Pigerne får gaven »min prinsessedrøm«, hvor de bliver klædt på som prinsesser og får taget billeder på et slot. Marion Krobath Olesen er i fuld gang med at skaffe både donationer til ugen og sponsorgaver til pigerne, for eksempel i form af en styling og en specialfremstillet tiara.

»Min moster døde pludseligt af brystkræft, efter hun egentlig var erklæret rask. Magtesløsheden over det sammen med den magtesløshed, jeg selv har over for min egen sygdom, fik mig til at tænke, hvordan jeg kunne hjælpe andre. Jeg har ikke pengene til at støtte nogen økonomisk, men jeg kan jeg hjælpe på den her måde,« siger hun.

Arrangementerne bliver afholdt på et slot i henholdsvis Jylland, på Fyn og Sjælland. Her bliver det på Clausholm slot.

Hvis der kan skaffes donationer og sponsorater til det, er håbet, at det skal være en årlig tradition.

»Glæden i en piges øjne, når hun får en kjole eller tyl på. Det lyder plat, men det gør det hele værd,« Marion Krobath Olesen.

Butikken og webshoppen er ikke en god, økonomisk forretning. Siden hun startede op med »Margrethe Designs« i 2015 og åbnede butikken i marts måned har hun ikke udskrevet løn til sig selv. Det er håbet på sigt, men indtil nu drejer det sig om at få regnskabet til at gå i nul.

Næste skidt for butikken bliver at rykke i nye lokaler. I det gamle kælderlokale var der nemlig ikke adgang for barnevogne og kørestole.

Nu rykker hun op i andre lokaler længere oppe ad gågaden.

»Det bliver vildt. Det bliver guld, glimmer og lyserødt,« afslører hun med et stort smil.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Randers FC brænder på straffe

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Østjylland For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Favrskov

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce