Annonce
Østjylland

Markant fremgang: Elever strømmer til SOSU-uddannelse i Aarhus

Der er markant fremgang i elevoptager på SOSU Østjylland i Skejby. Det skyldes blandt andet udsigten til fast og sikkert arbejde. Arkivfoto
Mandag begynder et usædvanligt stort hold på SOSU Østjylland i Skejby. Eleverne skal medvirke til at dæmpe fremtidens mangel på varme hænder i ældreplejen og på hospitaler.

AARHUS: Det er godt nyt til de ældre, svage og syge.

Interessen for at blive SOSU-assistent eller SOSU-hjælper ser ud til at være stigende i Aarhus.

Mandag begynder 86 nye elever på SOSU Østjylland, og dermed er optaget 68 procent større end sidste år.

- En stor del af ansøgerne har været på arbejdsmarkedet i en del år, og de ønsker at komme ud at arbejde med mennesker. Mange af dem kommer fra andre brancher, hvor de har arbejdet med mennesker, for eksempel stået i en butik. Men nu kunne de godt tænke sig at arbejde med ældre, siger Heidi Hvorslev Nickelsen, uddannelsesvejleder på SOSU Østjylland.

Kommunernes Landsforening og fagforbundet FOA har lavet en prognose for de kommende års behov for plejepersonale i Danmark.

Ifølge tallene skal Aarhus Kommune øge omfanget af plejepersonale med knap 58 procent i årene frem til 2026.

Derfor er det ny optag på SOSU Østjylland værdifuldt for blandt andet kommunens hjemmepleje og Aarhus Universitetshospital.

Annonce

Allerede nu er der stor efterspørgsel på varme hænder både i det private og i det offentlige. Derfor ser vi mange, der forlader brancher med stor risiko for arbejdsløshed for at få et meningsfyldt job med sikre fremtidsudsigter.

Anette Schmidt Laursen, SOSU Østjylland

Den sikre fremtid

De 86 nye elever er optaget på SOSU-uddannelsens Grundforløb 2.

Hvert år i januar, maj og september er det muligt at ansøge om at komme ind på det uddannelsesforløb.

Forløbet er for dem, der ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Optaget i januar 2019 var også større end i fjor. Her begyndte 115 nye elever sammenlignet med 96 elever i 2018 - en stigning på knap 20 procent.

- Inden for de næste fem år kommer der til at mangle 15.000 SOSU'er på landsplan, og allerede nu er der stor efterspørgsel på varme hænder både i det private og i det offentlige. Derfor ser vi mange, der forlader brancher med stor risiko for arbejdsløshed for at få et meningsfyldt job med sikre fremtidsudsigter, fortæller Anette Schmidt Laursen, direktør for SOSU Østjylland

Efterspørgslen efter SOSU-personale skyldes blandt andet det stigende antal af ældre, der får brug for hjælp i dagligdagen.

Samtidig forlader mange nuværende SOSU’er arbejdsmarkedet og går på pension i løbet af de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce