Annonce
Navne

Markant præst takker af i Hobro

Merete Bøye vil fremover koncentrere sig om sit forfatterskab. Arkivfoto
Merete Bøye vil koncentrere sig om sit forfatterskab.

Efter to års ansættelse i Hobro Sogn har sognepræst Merete Bøye, 50 år, opsagt sin stilling for fremover at koncentrere sig om sit forfatterskab. Hun tiltrådte i januar 2020.

Merete Bøye er en markant skikkelse i den teologiske verden og kendt for at være aktiv i debatten.

Således er hun lige nu med i en større kreds af præster og lægfolk, som i en annonce i Kristeligt Dagblad sonderer mulighederne for at danne en ny forening, der som arbejdstitel har navnet "Forening til støtte for evangeliets forkyndelse blandt muslimer".

Annonce

Selv skriver Merete Bøye på sin hjemmeside følgende:

- Gennem mange år har jeg været en konservativ stemme i debatten om kirke og kultur i danske dagblade, tidsskrifter og radio.

På hjemmesiden skriver Merete Bøye desuden, at hun har holdt foredrag over det meste af landet, i sognegårde, i forsamlingshuse, ved grundlovsmøder og på højskoler.

Merete Bøye er student fra Aarhus Katedalskole og læste teologi ved Aarhus Universitet fra 1990 til 2000. Hun er cand.theol. fra år 2000 og har siden gennemført en kortere overbygningsuddannelse ved Danmarks Journalist- og Mediehøjskole i Aarhus.

Kommunikation

Sideløbende med at arbejde som sognepræst i skiftende vikariater, har Merete Bøye udfoldet stor aktivitet på kommunikationsområdet. Det gælder både trykte medier og elektroniske.

Således er hun redaktør af web-tidskriftet Nyt Babel og har tidligere arbejdet som journalist på web-mediet folkekirken.dk. Det var i den periode især artikler omkring fejring af 500-året for reformationen, hun stod for.

I årene 1997 til 2001 var Merete Bøye eneansvarlig for, hvad hun selv betegner som verdens dengang mest besøgte website om N.S.F. Grundtvig.

-  Mit kildenetværk er stort og rummer alt fra politikere til journalister, præster, skuespillere og forfattere, skriver Merete Bøye selv. Hun har en længere liste over emner, som hun belyser ved sine foredrag.

Undervejs i sin teologiske karriere har Merete Bøye blandt andet været vikar i Tjele og Nr. Vinge Sogne, hvilket også betød en biforpligtelse ved Viborg Domkirke som afløser for sognepræst Christian Langballe.

Annonce

Musikalsk talent

Merete Bøye besidder også et musikalsk talent. Hun spiller klaver og danner en duo med sognepræst Peter Danielsen, Rimsø. De to optræder gerne med numre af Leonard Cohen og Johnny Cash.

Privat bor Merete Bøye i Ans. Hun er gift, og der er tre børn i ægteskabet.

I en afskedsartikel i kirkebladet giver Merete Bøye udtryk for, at restriktionerne under coronakrisen har været vanskelige for hende:

- Jeg håber, at menigheden vil bede for, at restriktionerne aldrig bliver genindført, så ingen mere nogensinde skal møde en lukket dør, når de søger til kirke, hvad enten de har corona, pest eller spedalskhed, skriver hun.

Selv har Merete Bøye haft orlov fra stillingen i Hobro et halvt år for sammen med et par kollegaer at udgive en samling af prædikener under titlen "I tide og utide".

Annonce

Nyansættelse

I øvrigt uden sammenhæng med Merete Bøyes opsigelse er der som noget nyt ansat en kirke- og kulturmedarbejder i Hobro Sogn. Her er valget faldet på Pernille Huus Bojsen-Møller, Randers, gift med sognepræst Andreas Gabriel Bojsen-Møller, Kristrup.

Pernille Huus Bojsen-Møller er oprindelig uddannet som dramaturg, men har også gennemført en uddannelse på områderne litteraturvidenskab og dansk. Hun underviste, inden hendes mand fik embedet ved Kristrup Kirke i sommeren 2020, ved VUC i Svendborg. I Hobro skal hun blandt andet medvirke ved konfirmandundervisningen og forestå forskellige arrangementer.

Cand.theol. Ruben Lysemose, Aarhus, der tidligere har vikarieret på Randers-egnen, er vikar for Merete Bøye i Hobro. De to andre sognepræster er Tine Gramm-Petersen og Käthe Japhetson-Jensen.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce