Annonce
Læserbrev

Markedsføringsindsats i Randers Kommunes landdistrikter

Læserbrev: Landdistriktsudvalget i Randers Kommune satser i denne byrådsperiode stort på en markedsføringskampagne af kommunens landdistrikter.

Det gør vi, da vi mener, at vi som kommune skal være en aktiv medspiller i forhold til at tiltrække og fastholde bosætning i vores fantastiske landdistrikter.

Landdistriktsudvalget bevilgede 6. februar 2019 380.000 kroner til en flerårig indsats, der netop skal profilere vores landdistrikter i andre kommuner.

Forvaltningen i Randers Kommune havde udpeget en række kriterier for udvælgelse af potentielle landsbyer, der skulle medvirke i markedsføringskampagnen:

  • Der skal være ledige byggegrunde/boliger til rådighed
  • Der skal være unikke kendetegn og potentialer, der kan "sælge" landsbyen over målgruppen unge, par, unge familier og velhavende seniorer
  • Der skal være lokal organisering, der kan bidrage til kampagnen
  • Der skal være mulighed for at koble kampagnen op til andre events og initiativer i den pågældende landsby.

De første byer, som skal medvirke i markedsføringskampagnen, bliver Langå, Havndal og Uggelhuse.

Langå-kampagnen vil være målrettet mod syd og blandt andet Aarhus kommune. Kampagnen forventes at blive udrullet foråret 2020, og kampagnen vil blive eksekveret primært på de sociale medier. Eksperterne har forklaret, at det er her, der opnås den største effekt, da man her vil kunne målrette kampagnen mod bestemte målgrupper og med så stor kraft som muligt.

Havndal- og Uggelhuse-kampagnerne vil blive eksekveret i foråret 2020, hvor der vil blive taget afsæt i erfaringerne fra Langå-kampagnen.

Havndal-kampagnen vil være målrettet Nordjylland, primært Mariagerfjord Kommune, og Uggelhuse vil være målrettet Nord- og Syddjurs kommune.

Vi mener begge, at landdistrikterne i Randers Kommune har rigtig meget at byde på, og en markedsføringskampagne er en helt oplagt måde at få gjort opmærksom herpå. Vi glæder os til at se resultatet af indsatsen, og vi håber, at landdistrikterne med denne kampagne også i fremtiden vil kunne tiltrække borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce