Annonce
Læserbrev

Markedsføringsindsats i Randers Kommunes landdistrikter

Læserbrev: Landdistriktsudvalget i Randers Kommune satser i denne byrådsperiode stort på en markedsføringskampagne af kommunens landdistrikter.

Det gør vi, da vi mener, at vi som kommune skal være en aktiv medspiller i forhold til at tiltrække og fastholde bosætning i vores fantastiske landdistrikter.

Landdistriktsudvalget bevilgede 6. februar 2019 380.000 kroner til en flerårig indsats, der netop skal profilere vores landdistrikter i andre kommuner.

Forvaltningen i Randers Kommune havde udpeget en række kriterier for udvælgelse af potentielle landsbyer, der skulle medvirke i markedsføringskampagnen:

  • Der skal være ledige byggegrunde/boliger til rådighed
  • Der skal være unikke kendetegn og potentialer, der kan "sælge" landsbyen over målgruppen unge, par, unge familier og velhavende seniorer
  • Der skal være lokal organisering, der kan bidrage til kampagnen
  • Der skal være mulighed for at koble kampagnen op til andre events og initiativer i den pågældende landsby.

De første byer, som skal medvirke i markedsføringskampagnen, bliver Langå, Havndal og Uggelhuse.

Langå-kampagnen vil være målrettet mod syd og blandt andet Aarhus kommune. Kampagnen forventes at blive udrullet foråret 2020, og kampagnen vil blive eksekveret primært på de sociale medier. Eksperterne har forklaret, at det er her, der opnås den største effekt, da man her vil kunne målrette kampagnen mod bestemte målgrupper og med så stor kraft som muligt.

Havndal- og Uggelhuse-kampagnerne vil blive eksekveret i foråret 2020, hvor der vil blive taget afsæt i erfaringerne fra Langå-kampagnen.

Havndal-kampagnen vil være målrettet Nordjylland, primært Mariagerfjord Kommune, og Uggelhuse vil være målrettet Nord- og Syddjurs kommune.

Vi mener begge, at landdistrikterne i Randers Kommune har rigtig meget at byde på, og en markedsføringskampagne er en helt oplagt måde at få gjort opmærksom herpå. Vi glæder os til at se resultatet af indsatsen, og vi håber, at landdistrikterne med denne kampagne også i fremtiden vil kunne tiltrække borgere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Annonce