Annonce
Randers FC

Marxen i et smertefuldt forår: Pokalløftet blev sæsonens sidste aktion

Erik Marxen blev den anden anfører i Randers FC's historie til at løfte pokaltrofæet. Kampen blev den sidste for anføreren i denne sæson. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Pokalfinalen var Erik Marxens sidste kamp i denne sæson. Randers FC-anføreren har bøvlet med overbelastning, og nu skal kroppen have pause.

Fodbold: Erik Marxen spillede en fremragende pokalfinale, inden han løftede trofæet i regn af guldkonfetti, og det viser sig nu, at pokalløftet var Randers FC-anførerens sidste aktion i denne sæson.


Jeg har spillet nogle kampe på smertestillende og har også haft ondt efterfølgende.

Erik Marxen, anfører i Randers FC


Annonce

Han så til fra tribunen i søndagens opgør mod FC Midtjylland. Helt efter planen, fortæller Randers FC-anføreren.

- Jeg har bøvlet med overbelastning i området omkring min hoftebøjer og lyske, og det skal jeg have styr på nu. Vi har i et stykke tid kørt efter, at min sæson skulle være til og med pokalfinalen, fortæller Erik Marxen.

Presset kroppen forsvarligt

I efteråret missede han kun to Superligakampe i begyndelsen, men i foråret har han ikke været blandt dem med flest kampe i Randers FC-truppen.

En rygskade holdt ham ude i to opgør i grundspillet, og han fik en pause fra startopstillingen mod FC Midtjylland på hjemmebane og Brøndby på udebane i mesterskabsspillet.

- Jeg har presset min krop, men ikke mere end forsvarligt ifølge den ekspert, der har rådgivet os. Jeg har doseret træningsmængden ned for at spille så mange kampe som muligt, fortæller Erik Marxen.

Flest Superligakampe for Randers FC i foråret

Patrik Carlgren 17 kampe

Marvin Egho 17 (2)

Mathias Greve 16 (1)

Vito Hammershøy-Mistrati 16 (3)

Tobias Klysner 16 (7)

Frederik Lauenborg 15 (6)

Simon Piesinger 15 (5)

Tosin Kehinde 15 (3)

Simon Graves 14

Bassala Sambou 14 (10)

Tallet i parentes angiver antallet af optrædener som indskifter. 

Annonce

Klar til opstarten

12 Superligakampe er det blevet til af forårets 17 mulige, og flere af dem har været med smerter undervejs.

- Jeg har spillet nogle kampe på smertestillende og har også haft ondt efterfølgende. Det har ikke været ideelt, for det har betydet, at jeg ikke har været i stand til at træne som ønsket. Det er ikke holdbart i længden, og heldigvis er der tid til at få det under kontrol nu, siger Erik Marxen.

Først og fremmest skal kroppen have noget ro, og så står den på genoptræning frem mod den kommende sæson, hvor Randers FC-anføreren forventer at være helt ovenpå til opstarten.

- Det skal meget gerne gå i sig selv efter tre-fire uger med genoptræning. Det er forventningen, men der er selvfølgelig ingen garantier, lyder det fra Erik Marxen.

Annonce

Profiler vender tilbage

Sikkert er det, at han ikke kommer i aktion mere i denne sæson, men det gør til gengæld Simon Piesinger og Tosin Kehinde, som også var fraværende mod FC Midtjylland. Det forventede cheftræner Thomas Thomasberg i hvert fald efter kampen i Herning.

Simon Piesinger fik et slag i pokalfinalen, der holdt ham ude af opgøret mod guldbejlerne, mens lårproblemer var årsagen til, at Tosin Kehinde var udeladt af truppen.

- Tosin er en smule opspændt i baglåret, som også har været der lidt tidligere. Med udsigt til kampene onsdag og mandag, var det ham, vi tog ud. Selvfølgelig ville vi gerne have haft ham med, men nu satser jeg på, at de begge kan være med i de sidste to, lød det fra Thomas Thomasberg efter 1-1-resultatet i Midtjylland.

Randers FC møder FC Nordsjælland onsdag klokken 18 i Farum, inden de lukker sæsonen med en hjemmekamp på mandag mod FC København.

Alle kampe i sidste runde spilles klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Annonce