Annonce
Randers FC

Marxen om duellen med Brøndbys målmaskine: Han er snu

Erik Marxen har opskriften klar til at stække Brøndbys polske målmaskine. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Randers-defensiven kommer til at holde vågent øje med Brøndbys polske målmaskine Kamil Wilczek i søndagens superligaopgør. Erik Marxen tror på, at kampen sender Randers FC på tavlen.

Randers: Randers FC fik ikke noget med fra sidste weekends premierekamp i Sønderjyske, men anfører Erik Marxen tror på, at nullet i tabellen bliver slettet i søndagens opgør mod Brøndby hjemme på Cepheus Park.

- Jeg har en klar forventning om, at vi skal på tavlen, så vi ligesom kan komme rigtigt ind i turneringen, og det ser jeg også gode chancer for. Kampene mod Brøndby er generelt sjove at spille, og jeg håber, at det bliver en rigtig fed kulisse, siger Erik Marxen forud for sæsonen første hjemmekamp.

I premiere-nederlaget i Sønderjyske fik hjemmeholdet i perioder god plads til at skabe farlige situationer i randrusianernes felt, men selvom det blev til nul point og to indkasserede mål, vil Erik Marxen ikke sende præstationen i glemmebogen.

- Der var positive ting at tage med fra kampen, men vi skal være bedre til at forsvare som hold og krige boldene væk fra de farlige områder. Det blev for let for Sønderjyske at skabe chancer, når de fik bolden i feltet, ligesom der også var nogle små taktiske ting omkring opspillet og vores presspil, forklarer anføreren.

Annonce

Randers FC - Brøndby IF

Superliga, 2. spillerunde

Kampstart: Søndag klokken 16.00 på Cepheus Park.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

TV: Canal 9.

Forventet Randers FC-opstilling (4-4-2): Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Mathias Nielsen, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe, Vito Hammershøy-Mistrati, Simon Piesinger, Saba Lobjanidze - Marvin Egho, Emil Riis.

Fravær: Kasper Høgh. Frederik Lauenborg og Alhaji Kamara er tvivlsomme til opgøret.

Dommer: Michael Tykgaard.

En snu polak

I premieren tillod den randrusianske defensiv hjemmeholdets Mart Lieder to gigantiske muligheder, som han dog misbrugte på det skammeligste, men i Brøndby løber en polak rundt, som ikke skal have den slags tilbud.

Kamil Wilczek stod for 22 blå-gule scoringer i sidste sæson, og han kom også på måltavlen i Brøndbys premiere-sejr på 3-0 over Silkeborg.

- Han er selvfølgelig blevet nævnt ved dagens (lørdagens, red.) møde over for os, som skal spille i midterforsvaret. Han er god til at finde forsvarsspillernes blinde vinkler og ligger bag ved og lurer. Jeg synes ikke, at han for alvor overmatcher os på nogle parametre, men han er snu og stiller sig de rigtige steder, fortæller Erik Marxen, der dog har opskriften klar til at stække den polske målmaskine.

- Vi må ikke fokusere for meget på bolden, hvis den er ude på siderne, for så udnytter han det og sniger sig om bag os i en fri position. Overordnet kan man sige, at vi i nogle situationer skal være mere opmærksom på manden end på bolden, forklarer anføreren.

Effektive i felterne

Tre gange i sidste sæson endte Randers FC med at tabe til Brøndby, men præstationerne taget i betragtning giver Randers FC-lejren tro på, at der venter point søndag eftermiddag.

- Statistikken ser ikke god ud, men jeg føler faktisk, at vi har haft rigtig gode muligheder mod Brøndby i kampene i sidste sæson. Jeg regner med, at det er nu, at det skal lykkes for os at få en sejr mod dem.

- Jeg tror, det bliver en lige kamp, så hvis vi formår at være effektive i felterne og dæmmer bedre op for deres dødbolde, end vi formåede i playoff-finalen i sidste sæson, er jeg sikker på, at der venter tre point, siger Erik Marxen.

Kampen spilles på Cepheus Park klokken 16.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Randers For abonnenter

Randers-chauffører vil have ansvaret for dyrenes helbred tilbage til landmænd: - Vi har ikke en chance

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Annonce