Annonce
Mariagerfjord

Masser af besøgende til velværemesse: De mest friske løb mellem den varme sauna og fjordvandet

Sundt for krop og sjæl skulle det efter sigende være at hoppe i den store balje. Her er det mor og datter, Kirsten og Alma Hymøller, der er friske. Foto: Jakob Lerche
Sundhed, velvære, massage og meget mere var på programmet på Mariager Saltcenter søndag, og det tiltalte en hel del. Mange af dem var i øvrigt folk, der vidste noget om kost, motion og sund livsstil i forvejen.
Annonce

Mariager: Der var gratis adgang til messen for velvære og sundhed, som blev holdt for andet år i træk på Mariager Saltcenter søndag. Første gang kom der cirka 300 gæster, og det antal var nok nogenlunde det samme, skønnede messe-arrangør Berit Rosenberg, der ejer Salt Touch, som sælger hudplejeprodukter.

- Der har været cirka 200 nu, og der er stadig en bid af dagen tilbage, lød det, da avisen var på besøg.

På messen kunne man få oplevelser for både krop og sjæl. På de mange stande var det muligt at prøve tingene af, det være sig massage, fysioterapi eller kostvejledning med meget mere.

Og de mest friske løb mellem det varme saltvandsbassin på 40 grader, den endnu varmere sauna og det 5,5 grader kolde fjordvand.

Det gjorde blandt andre mor og datter, Kirsten og Alma Hymøller.

- Jeg fik tilbuddet, og jeg er glad for at jeg tog med, lød det fra datteren, mens Kirsten Hymøller forklarede, at det var dejligt og friskt at dyppe sig i fjordvandet.

Samme melding kom fra vinterbaderen Malene Ingwersen, der dog er mest til rigtig vinterbadning, hvor der skal slås hul på isen.

Tarotkort blev vendt og drejet, når Helle Bøjlesen havde kunder ved sit bord i saltcentret. Foto: Jakob Lerche
Annonce

Kost og yoga

Inde i varmen kunne man få tips til kostvejledning, både generelt, men også individuelt af Laila Roland, der har en professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring.

- Men der har ikke været så mange i min stand endnu. Måske venter de, til jeg har holdt foredrag om, hvordan man tager kontrol over sin psoriasis. Og så er det i øvrigt min opfattelse, at mange af de besøgende ved en hel del om kostvejledning og sund livsstil i forvejen, siger Laila Roland, der kunne forklare meget om, hvor mange fibre, hvor meget protein og andet kroppen behøver for at fungere optimalt.

På en anden stand kunne man få indsigt i brugen af medicinsk cannabis-olie CBD, eller man kunne deltage i en omgang meget varm yoga på kanten af saltvandsbassinet med instruktør Tina Lyngbak.

- Det er ikke decideret det, man kalder hot yoga med infrarøde stråler, men det er ligeså varmt i lokalet. Men det er kun godt, for varmen er med til at man kan strække nemmere ud, lød det fra yoga-instruktøren, der gav undervisning i halve timer af gangen.

Annonce

Kø ved Pandekagebilen

I Tarotkort-afdelingen var Helle Bøjlesen i gang med at fortælle en gæst, hvad kortene sagde:

- Du skal til at finde ud af, hvad der er godt for dig. Nyde livet og slippe de 20 bolde, du har i luften, lød det fra hende, mens avisen fik lov at smuglytte at kort øjeblik.

Alt i alt var der gang i rigtig mange ting hos de forskellige behandlere og udstillere. Så messearrangøren var ganske tilfreds.

- Jeg synes, det går rigtig godt. Der er gang i butikken, og der er hele tiden folk, der vil tale. Og der er også mange, der vil købe, lød det fra Berit Rosenberg, der sælger hudplejeprodukter fra mærket "- 417", som er det antal meter Det Døde Hav befinder sig under den normale havoverflade. Der er salt fra Det Døde Hav i serien, nemlig. Berit Rosenberg skal i øvrigt til også at sælge produktet til grossistledet, så der er nok at se til.

Da cafeen stadig ikke var åbnet i saltcentret, blev Pandekagebilen hidkaldt, så gæsterne ikke skulle sulte.

- Ja, noget måtte vi jo finde på, siger Berit Rosenberg.

Og det så ud til at være en succes, der var i hvert fald en lang kø til pandekagerne ved frokosttid.

Kostvejledning, både generelt og individuelt, kunne man få hos Laila Roland. Foto: Jakob Lerche
Kvinden bag messen for velvære og sundhed, Berit Rosenberg, der ejer Salt Touch. Hun var ganske tilfreds med fremmødet søndag. Foto: Jakob Lerche
Yoga-instruktør Tina Lyngbak var i fuldt sving med at undervise folk i varmen. Foto: Jakob Lerche
Der var messetilbud at hente sig søndag i Mariager Saltcenter. Foto: Jakob Lerche
5,5 grader var vandet, og der var flere, der nød en tur mellem saunaen, fjorden og tilbage igen. Her er det Malene Ingwersen, der tager et koldt dyp. Foto: Jakob Lerche
Produktet - 417 stammer fra Israel og Det Døde Hav og navnet hentyder til, hvor langt under havets overflade, Det Døde Hav befinder sig. Foto: Jakob Lerche
Malene Ingwersen er vinterbader, men kan nu bedst lide, når der skal slås hul i isen. Foto: Jakob Lerche
Hvor er du og dit liv på vej hen? Det kunne man få en pejling om i Tarotkortene. Foto: Jakob Lerche
Velvære, hygge og afslapning i det varme saltvand. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce