x
Annonce
Randers

Masser af corona - og kærlighed, søskendekonflikter og aftensmad

Sygeplejerske Anita Brændgaard Løyche fra Dronningborg havde onsdagen fuld af corona - og kærlighed, søskendekonflikter og aftensmad. Foto: Annelene Petersen
Dagbog fra frontlinjen, afsnit 1, onsdag 18. marts 2020. Fri samme tid som Jakob. Skønt at kunne følges hjem sammen og tale om dagen, der er gået, men underligt at cykle på næsten tomme veje klokken 16.30 en onsdag.

Randers: Har været i dagvagt i dag som opvågningssygeplejerske. Men ingenting er som det plejer at være. Corona-pandemien er på alles læber, kollegaer på skift i fuld sving med oplæring i nye funktioner og sygeplejefaglige færdigheder. Alle er pisseseje og yder deres bedste for at være klar til "kamp" mod den her usynlige fjende.

Patienter taler åbent med os om, hvordan de oplever det hele - set fra deres perspektiv - bekymringer luftes frit, men alle er enige om, at ved at holde afstand og have mindst mulig kontakt beskytter vi hinanden. Ja, vores patienter passer på os, som vi passer på dem.

Det er utroligt befriende, at man som sygeplejerske tydeligt mærker den store forståelse fra både patienter og deres pårørende. Her mener jeg forståelsen for blandt andet begrænsning af fysisk kontakt, pårørende der kun må være på sygehus, hvis det er strengt nødvendigt og så videre.

Fik fri samme tid som Jakob. Skønt at kunne følges hjem sammen og tale om dagen, der er gået, men underligt at cykle på næsten tomme veje klokken 16.30 en onsdag. Igen bliver vi mindet om, at samfundet stille har lukket ned.

Dejligt at blive modtaget af børn og hund - masser af kærlighed, søskendekonflikter og aftensmad, der skal laves og så videre. Pludseligt føles virkeligheden så uvirkelig. Nu vil jeg smække burgerboller i ovnen og ruste mig til en dobbeltvagt i morgen, en dobbeltvagt bestående af otte timers indkøb, rengøring og lektielæsning for både mig og pigerne. For herefter at tage i en helt "almindelig" aftenvagt sammen med mine seje og skønne kolleger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Annonce